fbpx

Hoe belangrijk een ochtendritueel voor je is

Ochtenden, niet iedereen is er fan van. Sterker nog; sommigen hebben een hekel aan ochtenden en identificeren zichzelf meer als nachtuilen. Ken je dat: wanneer jouw wekker in de ochtend afgaat en je toch nog maar even snoozed, omdat je écht nog even die extra minuten slaap wilt pakken. Maar je kunt er maar beter uitgaan om aan je ochtendritueel te beginnen. Hoe belangrijk is een ochtendritueel eigenlijk en hoe kan dat eruit zien? Wij vertellen het je!

Belang van een ochtendritueel

Hoe belangrijk is een ochtendritueel nou eigenlijk? Erg belangrijk! Een ochtendritueel verbetert je productiviteit van die dag. Het eerste uur van jouw dag bepaalt in feite de rest van jouw dag. Wanneer jij dus in bed ligt en je je wekker nog maar eens tien minuten snoozed, ben je de dag dus al gestart met uitstelgedrag. Confronterend he? Maar hoe ziet zo’n ochtendritueel er dan uit?

Opstaan!

Ieder ochtendritueel is natuurlijk anders en er is geen foute manier. Wel is het belangrijk dat je in de ochtend dingen doet waar je je goed bij voelt en dat je ook een momentje voor jezelf pakt. Om niet direct met uitstelgedrag te starten is het wellicht een slim idee om je telefoon (je wekker) aan de andere kant van de kamer te leggen, zodat je ook daadwerkelijk moet opstaan wanneer die afgaat. Probeer dan gelijk aan de slag te gaan: ga lekker sporten, ga douchen of ga even lekker in kleermakerszit in de woonkamer zitten en probeer even een paar minuten op je ademhaling te focussen. Kijk wat voor jou het fijnste werkt en waar jij even flink wat energie uithaalt.

Daarna is het ook fijn om even een lijstje voor de dag samen te stellen: wat moet er vandaag sowieso gebeuren? Ook is het dan goed om even wat dingen voor jezelf op te schrijven waar je allemaal dankbaar voor bent. Hiermee til je jezelf namelijk naar positieve gedachtes, waardoor je automatisch lekkerder in je vel zit. Jezelf verzorgen in de ochtend is ook geen overbodige luxe: even lekker wat bodycrème op, een serum op je gezicht of wat olie in de puntjes van je haar: jezelf wat tijd geven is heel belangrijk.

Ontbijt

Een ochtendritueel zonder ontbijt? No way! Waar je ontbijt uit bestaat is namelijk ook heel cruciaal, want dit is de eerste brandstof van de dag. Zo kan het goed zijn om voor je ontbijt nog even een glas water met een uitgeknepen citroentje te drinken, zodat je je darmen prikkelt. Je darmen moeten namelijk ook even aangezet worden! Daarnaast is het van belang dat je met je ontbijt voldoende voedingstoffen binnenkrijgt, zodat je je dag echt goed van start gaat. Wat meer tijd besteden aan je ontbijt is dus helemaal niet zo’n gek idee.

Herhaling

Wanneer jij een fijne manier hebt gevonden om jouw dag mee te starten is het natuurlijk wel van belang dat je er dan ook echt een ritueel van maakt. Hier komt de kunst van herhaling bij om de hoek kijken. Voor je het weet wordt je ochtendritueel een simpele gewoonte en heb jij veel aangenamere ochtenden, trust us!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF