fbpx

Plantfulness: hét recept voor nieuwe energie en inspiratie

Leven in het hier en nu. Het klinkt zo logisch maar wat kan het een uitdaging zijn om dichtbij jezelf te blijven met een volle agenda, ambitieuze doelen en hoge verwachtingen. Plantfulness is hét recept om makkelijk nieuwe energie en inspiratie op te doen. Zie het als een nieuwe vorm van meditatie, bezinning en yoga in jouw groene oase. Met plantfulness haal je de natuur naar binnen. Letterlijk en Figuurlijk! De thema’s rust, energie, welzijn en identiteit staan hierin centraal. 

Verschillende wetenschappelijke studies toonden al aan dat planten helende krachten hebben. Zo ontdekte ruimtevaartorganisatie Nasa dat planten giftige stoffen kunnen neutraliseren (tot wel 87% binnen 24 uur!). Luchtzuiverende planten kunnen je een positieve mentale boost geven. Daarnaast vermindert het ook nog eens stress! Planten voegen letterlijk leven, vitaliteit en energie toe en kunnen een positief effect hebben op je Chi, ook wel je energie.

Zonnegroet naast je kamerplant

Of het nu gaat om meer rust, meer energie, jezelf kunnen zijn of je goed voelen; planten kunnen hierbij helpen. Intratuin ontwikkelde vier online plantfulness classes in samenwerking met experts op het gebied van yoga, meditatie en mindfulness. Yoga en mindfulness docent Thirza van de Hoef geeft de inspirerende en rustgevende sessies. Deze sessies duren 10 tot 20 minuten en worden gekoppeld aan de thema’s rust, energie, identiteit en welzijn. De classes zijn gebaseerd op het gegeven dat planten zorgen voor ontspanning: kijken naar groen stimuleert de zintuigen en vermindert stress.

Welzijn

Met groen om je heen, stimuleer je daarnaast ook je creativiteit én neemt de concentratie toe. Dit levert bakken energie op. Met plantfulness kun je ook lekker jezelf zijn; van ingetogen getekend blad tot uitbundig bloeiende exoten, het kan allemaal. Op het gebied van welzijn kunnen planten ook veel betekenen. Ze zuiveren de lucht en geven zuurstof af, wat een positief effect kan hebben op je mentale gezondheid. Thirza: ‘Planten en de natuur zijn belangrijke inspiratiebronnen voor mij. Als je ze omarmt dan geven ze je energie en rust. In de vier verschillende online plantfulness classes laat ik je door middel van yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen ervaren hoe het jou kan helpen om je goed te voelen.’

Winnen!

Daarnaast mogen wij ook nog eens vijf yogamatten weggeven, dan kan jij dus gelijk aan de slag met de lessen! Waarom zou jij graag een van deze matten willen winnen? Mail je antwoord naar winactie@wendymultimedia.nl. De winnaars ontvangen persoonlijk bericht!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF