fbpx

Maak kennis met yoga-expert Judith van Hal: ‘Mijn burn-out was mijn heftigste levensles’

Na ook in 2023 succesvolle retreats te hebben gedraaid, organiseren we dit jaar weer prachtige retreatweken op Ibiza. Judith van Hal geeft de yoga- en meditatielessen en ademhalingsoefeningen tijdens de WENDY-retreats en organiseert ook een mooie cacaoceremonie. Judith geeft al 30 jaar lang yogalessen, bekwaamde zich in verschillende stijlen, had haar eigen yogaschool en organiseert nu zelf ook retreats. ‘Ik heb mijn eigen levenslessen in mijn sessies opgenomen.’

Wat is jouw yoga-achtergrond?

Ik ben Judith van Hal, 54 jaar jong en woonachtig in het gezellige Brabant. Ik ben trotse mama van zoon Sem en dochter Kyara. Daarnaast heb ik nog twee bonus kinderen Thijmen en Lize. Na tien jaar een eigen Yogastudio gerund te hebben, ben ik me voornamelijk gaan richten op Retreats voor mijn eigen bedrijf InnerJourney Retreats en voor Wendy van Dijk. Al meer dan dertig jaar geef ik les in diverse vormen van Yoga. Daarnaast geef ik Meditatie, Breathwork, Transformational Breathing en Mindfulness.

Ik ben altijd heel leergierig en wil alles ontdekken en me blijven ontwikkelen. Stilstand was vroeger voor mij achteruitgang. Vandaar dat ik diverse opleidingen doorlopen heb die me verder hebben gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling zoals: Mental Coaching, NLP, Toegepaste Psychologie, De wet van Byron Katie, Brain Balance, Hypnotherapie, Mindfulness, Transformational Breathing, Ayurveda en het Sjamanisme.

Naast retreats coach ik 1 op 1, waarin ik mijn programma aanpas op de persoonlijke behoeften van mijn cliënt waarbij ik tools gebruik uit de diverse opleidingen. Mijn specialiteit is de behandeling van burn-outs omdat ik dit zelf ook heb mogen ervaren. Verder haal ik ook veel kennis uit de vele lessen van het leven.

Mijn passie is mensen begeleiden in hun groei en leerproces. Daar word ik altijd zo gelukkig van. Blij en dankbaar als ik mijn steentje kan bijdragen, klein of groot, in iemands geluk en groei. Dit voelt echt als mijn roeping, dat ik dit mag doen en waar mijn energie echt van gaat stromen.

“One of the best feelings in the world is knowing that someone is happy because of you.”

Hoe is deze passie ontstaan?

Ik was vroeger als klein meisje altijd al heel gevoelig, hoog sensitief, empathisch, dromerig en heel onzeker. Ik wilde altijd iedereen blij maken. Vandaar dat ik vroeger altijd heel veel gaf en iedereen wilde helpen die verdrietig was of problemen had.

Ook hield ik het nooit bij oppervlakkige gesprekken en was ik altijd al geïnteresseerd in de diepgang van het leven. Ik begon rond mijn 20e al met het geven van diverse lessen met bewegen op muziek onder de vlag van de AALO. Het geven van sportlessen gaf mij veel inzichten hoe ik goed onderwijs kon geven, al was ik wel op zoek naar meer verdieping. Ik merkte dat het goed voelen niet alleen in het fysieke deel zit maar dat het onlosmakelijk verbonden is met het mentale, emotionele, spirituele en energetische deel. Ik was altijd heel leergierig en stilstaan was achteruitgaan, In mijn persoonlijke reis waarbij het leven mij ook diverse pijnlijke emotionele lessen gaf kon ik mij optimaal persoonlijk en spiritueel ontwikkelen

Welke persoonlijke uitdaging heb je ervaren in jouw leven, en hoe heb je deze uiteindelijk overwonnen?

Ik was vroeger heel erg onzeker en werkte zo hard als mogelijk en deed enorm mijn best om ertoe te doen; om van betekenis te zijn voor de ander. Ik was de beste kameleon en pleaser om het iedereen naar de zin te maken en te voldoen aan de verwachtingen van de ander en de buitenwereld. Ik was erg streng voor mezelf, perfectionistisch en legde de lat erg hoog. Uiteindelijk zie ik nu dat ik dit deed om liefde te ontvangen, erbij te horen, gezien, gehoord, geaccepteerd en begrepen te worden. Bang voor afwijzing, mensen teleur te stellen of te verliezen of niet goed genoeg te zijn. Ik was altijd bezig met ontwikkeling om steeds de beste versie van mezelf te zijn voor de ander. Ik was niet in verbinding met mezelf, kon niet goed mijn grenzen aangeven en wilde het alleen maar goed doen. Wat uiteindelijk nooit lukt voor iedereen, dus ging ik alleen nog harder mijn best doen. Dit resulteerde in twee burn-outs. Na mijn eerste burn-out was ik erg hardleers en ging ik weer vrolijk verder ten koste van mezelf voor de ander. Ik mocht leren om meer van mezelf te houden en meer zelfvertrouwen en eigenwaarde te ontwikkelen zodat ik eerder mijn grenzen kon aangeven. Dat ik mijn bestaansrecht niet hoef te verdienen. Dat ik goed ben zoals ik nu ben. Dus kwam er een tweede burn-out die nog heftiger was, waardoor ik fysiek helemaal opgebrand was en opgenomen werd om te herstellen.

Ik heb vele levenslessen mogen ervaren, maar ik vond de burn-out het meest heftig omdat dit een enorme zoektocht is geweest en ik heel graag beter wilde worden maar niet goed wist HOE. In die tijd was er nog geen goede begeleiding om te herstellen van een burnout. Daardoor kwam ik in vele sessies terecht en ondervond ik wat wel en niet werkte voor meer bewustwording en persoonlijke groei en ontwikkeling. Die opgedane ervaringen integreer ik nu in mijn huidige werkzaamheden.

Oprah Winfrey spreekt vaak over een ‘aha-moment’; een moment van plotselinge inspiratie, inzicht, herkenning of begrip. Zou je zo’n betekenisvol moment met ons willen delen?

Gedachten zijn krachten. Als je je gedachten gelooft en niet onderzoekt, geeft deze gedachte een gevoel of emotie die je gedrag bepalen en die bepalen wat je aantrekt. Deze vormen jouw ervaringen en gebeurtenissen in het leven.

Als je een hardnekkige of negatieve gedachte hebt die jou tegenhoudt in wat jij wilt of die een bepaald negatief gevoel geeft. Onderzoek deze gedachte dan door de wet van Byron Katie: is deze gedachte waar en wat als ik deze gedachte geloof. Onderzoek ook als je deze gedachte niet hebt. Wat doet dit met je en kun je deze gedachten ook positief omkeren.

Geluk is een keuze. Geluk is medebepalend HOE je omgaat met de dingen die op je pad komen. Kijk naar wat je hebt in plaats van wat je niet hebt. Denk in oplossingen in plaats van problemen. Focus op wat jou gelukkig maakt in plaats van dat je je laat afleiden door de buitenwereld of wat anderen ervan denken. Leef meer in het hier en nu. Geniet! Neem jouw verantwoordelijkheid voor jouw leven. Wees dankbaar voor wat je hebt en wat er wel is, “het is zoals het IS. Blijf in vertrouwen in jezelf en het leven. Het leven werkt voor jou, nooit tegen jou. Het leven stop nooit met lesgeven dus bewonder en verwondere en geniet van jouw leerproces. Denk en wees liefde.

Wat doe je tijdens de retraites/ welke handvatten wil je meegeven?

Tijdens mijn eigen Retreat draai ik het hele life changing programma zelf en met de Retreats van Wendy zit ik in een heel mooi team waar ik elke ochtend en einde middag de yogalessen verzorg. In de ochtend geef ik meestal een dynamische vorm van yoga aan en einde middag een Yin Yoga vorm. Ik begin met een meditatie waarin we een intentie neerzetten. Ik reik steeds weer nieuwe ademhalingsoefeningen aan en tijdens de les belicht ik altijd een thema en geef ik inzichten en bewustwording mee.

Met mijn yogalessen pas ik de les aan op het niveau van de groep en geef ik aanpassingen zodat iedereen op zijn niveau mee kan doen. Dus met of zonder yoga ervaring zijn de lessen voor iedereen toegankelijk.

Daarnaast geef ik op een magische plek in Ibiza een Ceremonie: loslaten! Daarbij wordt een intentie en affirmatie neergezet waar je naartoe wilt. Vervolgens is er een Cacao Ceremonie waar dans en breathwork samenkomen met het thema verbinding. Het opent je hart. Gevolgd door Yoga Nidra en Klankschalen/sound healing.

De Cacao Ceremonie is een positieve helende ceremonie die je verbindt met je intuïtie en je hart opent. De cacao heeft een genezende werking op je mentale, fysieke en spirituele lichaam. Het geeft je immuunsysteem een enorme boost. Daarnaast bevat de cacao veel anti-oxidanten o.a. serotonine en tryptofaan welke gevoelens van geluk en vrede teweegbrengen.

Daarnaast kun je me altijd aanspreken voor een persoonlijke coaching en of gesprekje omdat ik de hele week aanwezig ben bij alle sessies. De handvatten die ik voornamelijk meegeef is de bewustwording met de verbinding met jezelf. Je mag helemaal jezelf zijn en je bent goed zoals je bent. Handvatten voor meer zelfliefde. Een kijkje in de wereld van Mindfulness; hoe werken gedachten, oude patronen en/of overtuigingen. Hoe kun je daar mee omgaan en deze veranderen. De thema’s die aan bod komen zijn o.a. zelfliefde, loslaten, zelfvertrouwen, vergeven, dankbaarheid, leven in het NU Intentie/affirmaties, voelen wat je behoeftes zijn en waar je naartoe wilt.

Met Transformational breathing verbind je jezelf met wat er in jouw lichaam afspeelt. Je ademt zonder woorden door vastgezette of onderdrukte blokkades, spanningen en of emoties heen om ze vervolgens weer los te laten. Je schoont je lichaam als het ware op zodat je jezelf na de sessie lichter en herboren voelt.

Wat maakt onze retraites speciaal in jouw ogen?

Het team van Wendy vult elkaar perfect aan. Ieder vanuit zijn passie straalt dit team zoveel positieve energie en liefde uit, waardoor er altijd een hele fijne mooie sfeer ontstaat waar ieder zichzelf mag zijn.Voor mij voelt dit team vanaf het begin al aan als familie. Wij zijn elke keer zo dankbaar dat we dit samen mogen doen en dat de deelnemers na afloop zo overweldigend enthousiast en dankbaar zijn voor wat het ze heeft gebracht, dat ze dit voor geen goud hadden willen missen.

Het programma is heel gevarieerd en belicht verschillende belangrijke aspecten van het leven. De combinatie van alles, van lekker en gezond eten tot de mooiste plekjes van Ibiza ontdekken en ook genieten van heerlijk samenzijn in een ongedwongen sfeer.

Wat hoop je dat deelnemers zullen meenemen als inzicht na het bijwonen van jouw sessie in het bijzonder en de retraite?

Stap uit je comfortzone want daar zit de meeste groei. Gun jezelf het cadeau om tijd te maken voor jezelf, even los te komen van alle ballen die je thuis hoog moet houden. Puur aandacht en rust voor jezelf om te gaan voelen in wat jij mag loslaten en waar jij naar toe wilt. Wat jouw behoeftes zijn om jouw mooiste leven te gaan leiden. Het is de beste investering die je jezelf kunt geven. Investeer in jouw persoonlijke groei, zodat jij nog meer geluk gaat ervaren. Je bent wat je doet, niet wat je zegt dat je gaat doen. Iedereen heeft dezelfde tijd maar je weet nooit wanneer het jouw tijd is, dus gebruik je tijd goed en gun jezelf deze unieke mooie week voor jezelf. Het mooiste cadeau dat je jezelf maar kunt geven. Hopelijk mag ik jouw verwelkomen op de mooie retreats van: Kom in je balans van Wendy van Dijk.

Als je één levensles aan mensen zou mogen meegeven, wat zou dat dan zijn?

Alles draait om liefde, liefde voor jezelf voor elkaar en het leven dat ons gegeven is. Als je soms even vastloopt in het leven, vraag jezelf dan eens af: wat als het gebeurt voor mij, wat kan ik hier dan van leren. En wat zou liefde doen, wat als liefde het antwoord is.

Zorg voor jezelf, houd van jezelf en wees lief voor jezelf. Voel wat jou blij maakt en wat jouw behoeftes zijn. Het is makkelijk gezegd want het heeft mij vele levenslessen gekost, maar laat je angsten en onzekerheden los om niet goed genoeg te zijn, voor afwijzing! Voel het vertrouwen in jezelf, je vrij bent om te zijn wie je werkelijk bent, ook met al je schaduwkanten. Omarm ook je imperfecties en wees perfectly imperfect.

Jij bent alles al, want jij bent heel en compleet in liefde en licht, dus laat die controle los en vertrouw op jezelf en het leven. Leef in verbinding met jezelf, laat de buitenwereld los zodat jij jouw pad kan gaan volgen en jij gaat leven naar waar jouw hart een sprongetje van maakt en waar jij gelukkig van wordt.

Vandaar mijn quote: Spread Love and LightWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF