Ibiza retreat

balans2 Ibiza retreat

Na twee succesvolle retreats gaan we ook in 2023 weer twee mooie retreats organiseren op Ibiza. En daar nodig ik jullie heel graag voor uit! Op het eiland waar ik zo van houd en dat ik zo graag met jullie wil delen.

Het wordt weer een fantastische week waarin alles samenkomt wat voor mij belangrijk is, met elke dag heerlijke yogalessen, wandelingen, mindfulness, meditatie en ontmoetingen met vrouwen die mij inspireren. Ik hoop je te zien!

Handtekening Wendy
balans1 Ibiza retreat

In de week van 3 april 2023 (van maandag 3 tot en met zaterdag 8) en in de week van 9 oktober 2023 (van maandag 9 tot en met zaterdag 14) organiseren we weer twee Kom in Balans-retreats van WENDY op Ibiza. Trek je terug, neem tijd voor jezelf en doe nieuwe inzichten op waardoor je meer in balans en dichter bij jezelf komt. Tijd voor rust, natuur en bewustwording. Tijdens de retreats bieden we een prachtig gevarieerd programma, met onder andere yoga, meditatie, inspirerende sprekers en mooie wandelingen.

De locatie

De retreats van WENDY worden gegeven in het landelijke hotel Es Trull de San Miguel (voormalige landgoed Can Coves), in het noorden van Ibiza. De retreatlocatie ligt op een rustige locatie en beschikt over een mooi zwembad, sauna, jacuzzi en eigen yogaruimte.

Tijdens de retreat zijn er geen andere gasten op het complex aanwezig en heeft de groep het gehele terrein tot haar beschikking.

Het programma

Tijdens de retreat volg je dagelijks yogalessen, maar we bieden nog veel meer: van wandelingen op onbekende plekken op het eiland en inspirerende lezingen van vrouwen tot een bijzondere cacaoceremonie. We bieden een veelzijdig en gevarieerd programma om jou op alle gebieden te inspireren.

Dit staat er allemaal op het programma:

Yoga

Tijdens de retreat kun je dagelijks yogalessen volgen van de ervaren yogadocente Judith van Hal. Judith had tien jaar haar eigen yogaschool in Uden en organiseert nu zelfstandig retreats op diverse plekken. Elke dag is het mogelijk om twee yogalessen te volgen, in de ochtend en in de namiddag. Ook doen we op een middag een yogales op een mooie plek op het eiland bij zonsondergang. Yoga heeft een positieve invloed op lichaam en geest. Afgestemd op het moment van de dag, geeft Judith les in de volgende yogavormen:

  • Hatha Yoga leert je om door middel van diverse yogahoudingen en ademhalingstechnieken je lichaam en adem te beheersen. Je lichaam wordt soepeler door het beoefenen van Hatha Yoga en het vermindert stress. Hatha Yoga is een vrij rustige yogavorm.
  • Yin Yoga is een statische, bijna meditatieve vorm van yoga waarbij de houdingen langer worden aangehouden om zo bindweefsel en gewrichten te versoepelen. Verken je grenzen in een kalm tempo en voel je energie weer vrij door je lichaam stromen.
  • Vinyasa (Flow) Yoga is een rustige, maar intensieve vorm waarbij de houdingen in elkaar overvloeien op het ritme van de ademhaling. Qua intensiteit zit het tussen Hatha Yoga en Power Yoga in. Het kalmeert je geest, versterkt je spieren en zorgt ervoor dat je opgaat in het moment.

Andere workshops en lessen van Judith van Hal

Mindfullness

Even stilstaan bij het moment en bij jezelf, met volle aandacht voor wat er is. Judith combineert haar yogalessen met verschillende oefeningen uit de mindfullness. Je krijgt tools om mindfullness toe te passen in je dagelijks leven. Mindfullness brengt je weer in balans en geeft je ruimte om rust en geluk te voelen.

Meditatie- en ademhalingsoefeningen

Ademhalen kan op veel manieren. Tijdens de yogalessen leer je verschillende ademhalingsmethodieken toepassen en bovendien verschillende meditatieoefeningen. Door het toepassen van ademhalingstechnieken kom je terug in het hier en nu, en worden je gedachten getemperd, met een kalmere geest als resultaat.

judith2 Ibiza retreat

Cacaoceremonie

Een cacaoceremonie is een positieve, helende ceremonie die je verbindt met je intuïtie en die je hart opent. Het ritueel helpt je in contact te komen met je onderbewustzijn en innerlijke kracht. Het werkt meditatief: het kalmeert je hoofd en brengt rondvliegende gedachtes tot stilstand. Het cacaogoedje zorgt voor een gevoel van euforie en boost je creativiteit. Judith van Hal geeft deze ceremonie.

‘Tijdens een retreat ben je los van alles, van de rollen en verantwoordelijkheden die je gewoonlijk hebt’

Lees meer over Judith van Hal

Wandelen

Juliette Somers woont op Ibiza en kent de allermooiste plekken op het eiland. Ze zal je meenemen op twee bijzondere wandelingen. Wandelen heeft een positieve invloed op lichaam en geest, en door te wandelen ontdek je het eiland op de mooiste manier. Al wandelend bereik je onbekende baaitjes en zie je delen van Ibiza die je normaliter niet gemakkelijk ontdekt.

‘We ontdekken het pure Ibiza’

Lees meer over Juliette Somers

juliette2 Ibiza retreat
cindy2 Ibiza retreat

Flow-sessie

Cindy Koeman is de partner van de bekende mindsetcoach Michael Pilarczyk; samen runnen ze de Mastermind Academy. Ze ontwikkelde de Flow-methode, een inner-work-out en tijdens de retreat komt ze een fijne Flow-sessie geven. Cindy gebruikt tijdens de Flow technieken van breathwork, dans, meditatie, visualisatie, pilates en technieken uit de lichaamsgerichte therapie. Tijdens een Flow-sessie maken mensen op een toegankelijke manier, met lekkere muziek, kennis met lichaamsgericht werk. Veel spanningen slaan we op in ons lichaam en een Flow-sessie kan een emotionele ontlading geven.

‘Het geeft een emotionele ontlading’

Lees meer over Cindy Koeman

Healthy food

Naast yoga en wandelen, is voeding een belangrijk onderdeel van dit retreat. Iedere dag worden er met veel liefde heerlijke maaltijden bereid. Privékok Claudia maakt iedere dag gezonde maaltijden, waarbij ze kookt zonder geraffineerde suiker, zo veel mogelijk glutenvrij en zo puur mogelijk.

Heb je bepaalde dieetwensen, dan kun je dit vooraf aangeven.

afb2 Ibiza retreat
afb1 Ibiza retreat

Inspirerende sprekers

Ook hebben we een interessant programma met inspirerende sprekers. Wendy zal de retreat openen en samen met jullie in gesprek gaan. Dokter Nora Hendriks komt vertellen over de overgang en het wel of niet gebruiken van hormonen in deze levensfase. Daarnaast is er natuurlijk voldoende tijd om lekker te relaxen in het hotel, gebruik te maken van het zwembad of op eigen gelegenheid Ibiza te ontdekken.

wendyvandijk Ibiza retreat

Wendy van Dijk

Ibiza is haar tweede huis, yogaliefhebber en initiatiefnemer van dit retreat waarin ze al haar interesses heeft samengevoegd: van wandelen en vrouwen die haar inspireren tot yoga.

nora Ibiza retreat

Nora Hendriks

Hormoonarts en schrijfster van het boek Het menopauzetaboe. Wil het taboe op de overgang en het gebruik van hormonen graag beslechten.

IMG 4881 Ibiza retreat

Barbara Nanninga

De psychologe heeft een model ontwikkeld dat dit inzichtelijk maakt met een stappenplan om anders te denken, anders te doen en beter naar jezelf te luisteren. Dit leidt tot betere interactie en diepere connectie met jezelf en je omgeving met als einddoel; (nog) gelukkiger worden.

Wat maakt de Kom in Balans-retreat zo speciaal?

Elke dag yoga (Vinyasa (Flow) Yoga, Hatha Yoga, Yin Yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen)

Interessante lezingen vaan inspirerende vrouwen, met onder anderen Wendy zelf en hormoonarts Nora Hendriks 

Een Flow-sessie van Cindy Koeman-Pilarczyk

Wandelingen op onbekende plekken op het eiland met Juliette Somers

Cacaoceremonie

Veel persoonlijke aandacht (kleine groep mensen)

Verblijf in een bijzonder hotel in het noorden van Ibiza

Een heerlijk en gezond ontbijt, lunch en diner

herfst favorieten

Wanneer

Van 3 april tot 8 april 2023 en van 9 oktober tot 14 oktober 2023. Minimaal aantal deelnemers is 20.
Je deelt een kamer; des te leuker dus om je samen met een vriendin op te geven.

Prijs: 1895 euro

Prijs is inclusief vervoer naar de locatie vanaf het vliegveld, verblijf, maaltijden en activiteiten. De vlucht naar Ibiza is niet inbegrepen.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de Kom in Balans-retreat!

Ja, ik wil graag mee naar Ibiza!