fbpx

5 redenen waarom Yin Yoga goed voor je is

Yoga is een niet meer weg te denken onderdeel van Lotte haar leven. Soms omschrijft ze het wel eens als een ‘lifesaver’. Het geeft haar rust in haar hoofd en balans in haar dagelijks bestaan. Lotte is een heuse expert op het gebied van yoga en vertelt ons waarom yin yoga zo goed voor je is. 

De meeste belangrijke keuzes in mijn leven maakte ik op de yogamat. En omdat de wereld om ons heen vaak al ‘yang’ genoeg is, is yin yoga mijn favoriet. In deze blog deel ik 5 voordelen van deze rustige vorm van yoga.

1. Het geeft je ruimte

Yin yoga geeft ruimte. Ruimte in je lijf, in je hoofd en in je hart. De houdingen richten zich op het ontspannen van spieren en het versoepelen van bindweefsel. Hierdoor ontstaat er meer flexibiliteit in je lichaam. Door je met aandacht te focussen op de houding en op je ademhaling, breng je je gedachten tot rust. En door yin yoga leer je contact te maken met je intuïtie en te voelen vanuit je hart.

2. Je krijgt er energie van

In je bindweefsel loopt een netwerk aan energiebanen. De Chinese geneeskunde noemt deze ‘meridianen’, ofwel de snelwegen waar je levensenergie doorheen stroomt. Doordat yin yoga effect heeft op deze meridianen, stimuleer je de energieflow in je lichaam. Dit zorgt voor het beter functioneren van je organen, het afvoeren van afvalstoffen en het verminderen van eventuele fysieke of emotionele blokkades.

3. Het is ultieme selfcare

Op de yogamat stappen is tijd nemen voor jezelf. Goed voor jezelf zorgen door te luisteren naar je lichaam en respect te leren hebben voor je grenzen. Yin yoga laat je ervaren hoe het met je is op dit moment, zonder daar een oordeel over te hebben. Het helpt je te tegelijkertijd te ontdekken wat jij nodig hebt om lekker in je vel te zitten. Beoefening stimuleert je parasympatisch zenuwstelsel wat staat voor rust en ontspanning.

4. Vind je balans

Yin yoga staat voor vertraging, voor vrouwelijke naar binnen gekeerde energie. En omdat ons leven over het algemeen vaak actief is, draagt yin yoga bij aan de innerlijke balans tussen yin en yang. Regelmatige beoefening helpt om rust in jezelf te vinden en je gemakkelijker staande te houden in onze moderne maatschappij.

5. Ervaar meer geluk

Tijdens yin yoga krijg je de tijd om naar binnen te keren. Om de stilte binnenin op te zoeken en te ontdekken “waar zeg jij ik tegen?” Door contact te maken met je essentie, je intuïtie, jouw kern van bestaan. Zo leer je te ontdekken wat belangrijk voor je is. Wat jij wil in je leven, groot of klein, en wat je nodig hebt om dat te bereiken. Om zo de keuzes te kunnen maken die echt bij jou passen. En je mooiste leven vorm te geven!

Over Lotte van Koningsveld

Ik ben Lotte van Koningsveld. Moeder van twee & founder van Hartje Yin Yoga en Hartje Amsterdam. Met mijn yoga-retreats en mantra-armbandjes wil ik jou inspireren stil te staan bij wat écht belangrijk voor je is. Om vervolgens de keuzes te leren maken die bij jou passen. En je mooiste leven te leiden.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF