fbpx

Kelby’s 10 minuten Body Weight workout

Onze personal trainer en WENDY-expert Kelby Jongen deelt deze week opnieuw 6 sportoefeningen. Verder helpt ze jou in de onderstaande video met het opstellen van doelen en subdoelen waar je lichaam zich aan moet kunnen houden. Haar gouden tip: stel kleine doelen waardoor je geleidelijk je leefstijl verandert en het op deze manier kunt volhouden. Succes!

Herhaal onderstaande oefeningen 15 keer en doe dit 3 sets. Je zal merken dat je lichaam veel spieren gebruikt met deze work-out.

Oefening 1: Plie Squat

Zet de achterkant van je voeten zover mogelijk tegen elkaar. Duw je knieën naar buiten en hou je armen waar jij wil. Zak zover als dat het lukt naar beneden en duw je knieën naar buiten. Je voelt niet alleen de bovenkant van je benen maar vooral ook de binnenkant. Heb je last van je knieën ga dan niet zo heel erg diep.

oefening

Oefening 2: Water bottle reach

Zet voor deze oefening eventueel een flesje neer om naar toe te gaan voor focus en balans. Kom op 1 voet staan en strek de ander in de lucht. Hou je lichaam zo recht mogelijk en span je buikspieren aan voor balans. Zak zover mogelijk naar beneden en hou je been wat omhoog gaat zo hoog mogelijk en bijna gestrekt. Kom terug omhoog en probeer op 1 been te blijven staan. Herhaal dit 15x zet dan pas je been neer. Anders verlies je de spanning. Goed voor onder andere de achterkant van je beenspieren.

water reach bottle Kelby's 10 minuten Body Weight workout lichaam

Oefening 3: Back extension

Kom op je buik liggen en ontspan. Kom nu met kracht omhoog en span je onderrug en je bilspieren aan. Hou bovenin 2 tellen vast en zak langzaam naar beneden. Als het je lukt hou spanning door niet helemaal plat te gaan liggen. Goed voor je onderrug en je bilspieren.

back extension Kelby's 10 minuten Body Weight workout lichaam

Oefening 4: Schuin scharen

Pittige oefening voor je buikspieren. Kom een beetje schuin liggen en til je benen van de grond. Til je heup van de grond en draai tegelijkertijd naar de andere kant. Hou die benen in de lucht en voel de spanning op je schuine maar ook rechte buikspieren. Oefening baart kunst! Als het niet direct lukt doe je het een paar keer.

lichaam de krab Kelby's 10 minuten Body Weight workout

Oefening 5: Boat pose (komt ook wel uit de yoga)

Kom op je billen zitten en til je benen in de lucht. Hou je lichaam rechtop en je buikspieren aangespannen zodat je niet in je rug kan gaan hangen. Probeer deze positie vast te houden en je armen langzaam van boven naar beneden te liften. Hoe langzamer je dit doet hoe langer je buikspieren plezier hebben van deze oefening.

boat pose Kelby's 10 minuten Body Weight workout

Oefening 6: De krab

Kom op je billen zitten en plaats je handen achter je. Laat je handen recht naar voren staan en duw je heup van de grond. Strek je armen uit en laat je heup langzaam weer zakken het liefst tot net boven de grond. Waar voel je dit? Onder andere de achterkant van je armen. Heb je zwakke polsen doe dit dan op een stoel zodat je benen een beetje kunnen helpen.

boat pose 2 Kelby's 10 minuten Body Weight workout

Lees ook:

Kelby’s 10 minuten workout: Buikspieren!

Stoel workout van Kelby: Met focus op been en bilspieren!

Kelby’s tien minuten workoutWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF