fbpx

Stoel workout van Kelby: Met focus op been en bilspieren!

Doe vandaag de workout van personal trainer en WENDY-expert Kelby Jongen. Gewoon thuis in je huiskamer! Het enige wat je nodig hebt is…een stoel.  

Maak van iedere oefening 15 herhalingen en doe dit 3 sets.

Oefening 1: Push up

stoel push up 4 Stoel workout van Kelby: Met focus op been en bilspieren!

Zet je handen tegen de stoel en buig door zo laag als dat jij kunt. Je hoofd je rug en je benen blijven in 1 lijn. Houd je ellebogen zoveel mogelijk langs je lichaam. Span je buikspieren aan en blaas uit wanneer je jezelf weg duwt. Lukt het jou zonder stoel maak dan de push up op de grond.

Oefening 2: Lunge

lunge 3 Stoel workout van Kelby: Met focus op been en bilspieren! stoel

Zet 1 voet op de stoel en buig 90 graden door met beide benen. Probeer met de rest van je lichaam recht op te blijven en span je buikspieren aan. Wissel uiteraard ook van been.

Oefening 3: Opstappen

stappen 3 Stoel workout van Kelby: Met focus op been en bilspieren! stoel

Zet 1 voet op de stoel en stap met kracht omhoog. Probeer langzaam terug te stappen zonder je voet echt neer te zetten. Daardoor houd je spanning op de bovenbeen spieren. Is de stoel te hoog? Gebruik dan de trap om op en af te stappen.

Oefening 4: Dippen

dippen 3 Stoel workout van Kelby: Met focus op been en bilspieren! stoel

Zet je handen smal op de rand van je stoel. Ellebogen zoveel mogelijk langs het lichaam. Plaats je benen 90 graden of strek je benen uit als het je lukt. Zak 90 graden door je armen en duw jezelf omhoog vanuit je armen. Je benen doen niks. Dit is een super oefening voor de achterkant van je armen.

Oefening 5: Side plank

sideplank 2 Stoel workout van Kelby: Met focus op been en bilspieren! stoel

Plaats je hand tegen de zijkant van een stoelleuning en probeer deze arm niet op slot te zetten. Buig je romp naar de stoel toe waardoor er spanning op de zijkant van je buikspieren ontstaat. Duw jezelf terug vanuit je armen. Je benen ondersteunen alleen.

Oefening 6: Lunges part 2

lunge diep 3 Stoel workout van Kelby: Met focus op been en bilspieren! stoel

Leg 1 voet op de stoel en zet een grote stap vooruit. Zorg ervoor dat je lichaam rechtop blijft en zak met je benen 90 graden door. Het is bijna eenzelfde beweging als de eerste lunge maar je zult voelen dat je andere spieren gebruikt.

Lees ook:

Kelby’s tien minuten workout

Thuis sporten: 5 sporten die je thuis kunt doen

Yoga met Wendy, deel 5WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF