fbpx

Kelby’s 10 minuten workout: Buikspieren!

Onze personal trainer en WENDY-expert Kelby Jongen deelt 6 oefeningen die supergoed werken als je je buikspieren wil trainen. Probeer haar workout!

Doe iedere oefening 15 keer en herhaal dit 3 rondes.

Oefening 1:  Mountain climber

Zorg ervoor dat je handen onder je schouders staan en dat je de billen zo laag mogelijk houd. Hierdoor creëer je al voor spanning op de buikspieren. Jump nu om en om met je benen naar je borst. Probeer de voeten zo min mogelijk neer te zetten. Tel aan 1 kant tot 15.

mountain climber 1 Kelby’s 10 minuten workout: Buikspieren! mountain climber 2 Kelby’s 10 minuten workout: Buikspieren!

Oefening 2: Plank

Zeer bekende oefening de plank. Kom op je ellebogen en tenen staan. Zorg ervoor dat je rug, heupen en schouders in 1 lijn staan. Trek je navel in en hou je bilspieren op spanning. Hou dit vast. Ga je jouw onderrug voelen duw dan je billen iets meer in de lucht. Vergeet niet rustig door te ademen met deze oefening. Te makkelijk? Lift je armen om en om op of je benen. Wil je echt een uitdaging doe dan je linker arm en je rechterbeen omhoog en wissel daarna met de andere kant.

plank 1 Kelby’s 10 minuten workout: Buikspieren! plank 2 Kelby’s 10 minuten workout: Buikspieren!

Oefening 3: Crunch “foetus houding”

Kom op je rug liggen en maak jezelf klein. Schouders komen iets van de grond en je trekt je benen naar je borst. Daarna maak je jezelf helemaal lang en blijven de voeten net boven de grond. Zorg ervoor dat je ruggenwervel aan de grond blijft lukt dit niet dan hou je de benen iets verder boven de grond.

foetus crunch 1 Kelby’s 10 minuten workout: Buikspieren! foetus crunch 2 Kelby’s 10 minuten workout: Buikspieren!

Oefening 4: Reverse crunch

Kom op je rug liggen en duw je onderrug/bekken tegen de grond. Trek je navel in en strek je benen uit in de lucht. Schouders til je iets van de grond. Last van je nek? Leg dan je hoofd rustig neer. Handen liggen plat naast je en mag je gebruiken indien het je niet lukt om je billen zelfstandig van de grond te tillen. Duw je billen zo hoog mogelijk in de lucht en laat ze daarna rustig zakken. Dit is een zeer goede oefening om buikspieren te kweken.

reverse crunch 2 Kelby’s 10 minuten workout: Buikspieren! rverse crunch Kelby’s 10 minuten workout: Buikspieren!

Oefening 5: Russian twist

Kom op je billen zitten en zorg dat je rug rechtop is zodat je niet kan gaan hangen. Til je benen van de grond en draai nu met gestrekte armen rustig van links naar rechts zover als dat dit lukt. Te zwaar? Zet je voeten dan aan de grond. Te licht? Pak iets zwaars uit de huiskamer en hou dit vast waarmee je de armen draait.

russian twist Kelby’s 10 minuten workout: Buikspieren!

Oefening 6: Side plank

Kom zijwaarts op je handen staan en zet je voeten iets uit elkaar voor de balans. Trek je navel in en kijk naar voren. Hou deze positie vast. Te moeilijk? Kom dan op je elleboog staan in plaats van op je handen. Te makkelijk? Veer dan rustig heen en weer naar beneden.

side plank 1 Kelby’s 10 minuten workout: Buikspieren!

Lees ook:

Stoel workout van Kelby: Met focus op been en bilspieren!

Kelby’s tien minuten workoutWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF