Je hart volgen… Zo doe je dat!

‘Follow your heart’ is anno 2019 misschien wel de meest gehoorde lijfspreuk. Volg je hart en je bent goed bezig. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Het draait om het vormgeven van een leven waar je gelukkig van wordt. In deze blog deelt Lotte van Koningsveld van Hartje Amsterdam haar persoonlijke ervaring en 3 tips die je helpen om te leven vanuit je hart.

1. Gooi het roer om

Een burn-out bracht me op Bali en daar op een yogamat ontdekte ik dat mijn leven anders moest. Ik was de verbinding met mezelf volledig kwijtgeraakt. Na jarenlang op de automatische piloot te hebben geleefd, ben ik bewust stil gaan staan bij mezelf. En kreeg ik antwoord op de vraag ‘waar word ik nou echt gelukkig van?’ Het roer ging om. Ik heb mijn baan in het bedrijfsleven gedag gezegd en ben gaan doen waar ik blij van word. En dat is ook wat ik met mijn labels Hartje Amsterdam en Hartje Yin Yoga wil meegeven: geloof in jezelf, volg je hartje!

2. Sta open voor nieuwe dromen

We zijn vaak geneigd ons vast te houden aan bepaalde patronen. Aan wat je jezelf eerder in je leven hebt aangepraat of aan wat je omgeving vindt. Door eerlijk naar jezelf te durven zijn, stel je je open voor nieuwe dromen. En dat kan heel spannend of oncomfortabel voelen. Maar het stelt je uiteindelijk in staat om te doen wat je voelt dat je moet doen. Jij hebt alles al in je om je dromen te verwezenlijken. Vertrouw op jezelf! Want als er een bepaalde passie of drive is en je durft die te volgen, dan wordt je leven interessanter. Hobbeliger misschien, maar meer de moeite waard.

3. Volg je hart

Door minder te denken en meer te voelen vanuit je hart geef je jezelf de kans om te ontdekken wat belangrijk voor je is. In mijn eerdere blog deelde ik twee simpele mindfulness oefeningen voor meer rust in je hoofd.

Maak je verlangens helder door jezelf af te vragen; als alles mogelijk was, wat zou ik mezelf dan toewensen? En gun het jezelf om die dromen toe te laten. Sta jezelf toe om honderd procent je authentieke zelf te mogen zijn. Door te geloven in jezelf en te leren luisteren naar je intuïtie, kom je dichter bij je kern. En kun in je kracht gaan staan!

Zoek de stilte op. Yoga, meditatie of wandelen in de natuur helpen om antwoord te krijgen op bepaalde vragen. Door yogahoudingen te doen waarbij je je hart letterlijk opent, creëer je daar meer ruimte. Het hart is het centrum van je emoties, ofwel met je hart voel je. Het bewust focussen op je hart helpt je te ontdekken wat jij wil in je leven, groot of klein. En wat daarbij goed voor je is. Om vervolgens de keuzes te kunnen maken die echt bij jou passen.

Lees  ook: Waarom yoga in de klas goed is voor je kind