fbpx

Zo leer jij je hart te volgen in drie stappen

‘Follow your heart’ is misschien wel de meest gehoorde lijfspreuk. Volg je hart en je bent op de goede weg. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Het draait om het vormgeven van een leven waar je gelukkig van wordt. In deze blog deelt Lotte van Koningsveld van Hartje Amsterdam haar persoonlijke ervaring en drie tips die je helpen om te leven vanuit je hart.

1. Gooi het roer om

‘Een burn-out heeft mij naar Bali gebracht, met de insteek om helemaal tot rust te komen. Op een yogamat kwam ik tot het besef dat ik mijn leven anders moest gaan inrichten. Ik was de verbinding met mezelf volledig kwijtgeraakt. Na jarenlang op de automatische piloot te leven, ben ik bewust stil gaan staan bij mezelf. Ik kreeg antwoord op de vraag: waar word ik nou echt gelukkig van? Het roer gooide ik compleet om. Ik heb mijn baan in het bedrijfsleven vaarwel gezegd en ik ben mijn hart gaan volgen. Ik realiseerde dat het leven niet alleen maar draait om succes, maar om het vinden van je eigen geluk. En dat is ook wat ik met mijn labels Hartje Amsterdam en Hartje Yin Yoga wil meegeven: geloof in jezelf, volg je hartje!’

2. Sta open voor nieuwe dromen

‘We zijn vaak geneigd om onszelf vast te houden aan bepaalde patronen. We laten ons leiden door onze omgeving en door normen en waarden waar wij niet van af durven te wijken. Door naar jezelf te durven luisteren naar wat je echt wilt, stel je je open voor nieuwe uitdagingen. Dit kan heel spannend of oncomfortabel aanvoelen, en dat is misschien even wennen. Maar vergeet niet dat dit je uiteindelijk in staat stelt om je hart te volgen. Jij hebt alles in je om je dromen te realiseren. Vertrouw op jezelf, want als er een bepaalde passie is en je durft die te volgen, dan wordt je leven zoveel interessanter. De weg kan makkelijker zijn wanneer jij je aan je vaste patronen houdt, maar is het ook leuker? Durf te dromen en ga ze achterna. Het is misschien hobbeliger, maar het is zeker de moeite waard.

3. Volg je hart

‘Maak je verlangens helder door jezelf af te vragen: als alles mogelijk zou zijn, wat zou ik mezelf dan toewensen? Gun het jezelf om die dromen toe te laten. Sta jezelf toe om honderd procent je authentieke zelf te mogen zijn. Door te geloven in jezelf en te leren luisteren naar je intuïtie, kom je dichter bij je kern. Zo kun in je kracht gaan staan.’

‘Zoek de stilte op. Door middel van yoga, meditatie of wandelen in de natuur kan je antwoord krijgen op bepaalde vragen. Door yogahoudingen te doen waarbij je je hart letterlijk opent, creëer je meer ruimte in je hoofd en in je hart. Het hart is het centrum van je emoties. Het bewust focussen op je hart helpt je te ontdekken wat jij wil in je leven, of het nou groot is of klein. Zo kan je vervolgens de keuzes maken die echt bij jou passen.’

Lees ook deze verhalen:

Geluk is niet het bereiken van de grootste dingen

Zo stap je uit je comfort zone

Waarom anderen helpen ons een goed gevoel geeftWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF