fbpx

Geluk is niet het bereiken van de grootste dingen

David de Kock en Arjan Vergeer zijn de oprichters van 365 Dagen Succesvol en vertellen je in deze blog wat je zelf misschien al wel weet. Geluk zit in de kleine dingen en is overal om ons heen te vinden. Soms wel fijn zo’n reminder. 

Een wijze leraar deelt aan zijn leerlingen een blaadje uit. Hij legt het omgekeerd voor hen op tafel en zwijgt. Wanneer elke leerling er eentje heeft, vraagt de leraar hen om het blad om te draaien en een essay te schrijven over wat ze daar zien. De leerlingen kijken verbaasd naar het blaadje voor hun neus: een prachtig mooi wit vel, met in het midden één zwarte stip. Verder is het leeg. Gemotiveerd beginnen ze te schrijven en om de beurt leveren ze hun verhaal bij de leraar in. Die bekijkt aandachtig de verhalen, terwijl de klas gespannen afwacht. Wat zou de wijze leraar gaan zeggen?

De leraar legt de verhalen aan de kant en kijkt de klas in. “Het is precies zo gegaan als ik had verwacht,” zegt hij vriendelijk. “Ik heb prachtige verhalen ontvangen en allemaal gaan ze over de zwarte stip in het midden. Niemand is op het idee gekomen om goed te kijken naar de witte ruimte er omheen. Het is net het leven: we hebben een prachtig wit vel en richten alsnog onze aandacht op die enkele vlek.”

De mooiste momenten van december

Het leuke aan de feestmaand december is dat het ons een voorbeeld geeft hoe het anders kan. Want precies de dingen die december zo bijzonder maken, hoeven helemaal niet exclusief voor deze maand te zijn. Sterker nog, van de mooiste momenten van december, van geluk, kun je een dagelijkse gewoonte maken!

Wat doen we in december?

We schrijven gedichten en lieve kaarten naar elkaar – en dat kan ook in april. We kijken dankbaar terug op het oude jaar en nemen dappere of hopeloze besluiten voor het nieuwe jaar – en dat kan ook in augustus. Cadeautjes geven we aan hen die we lief vinden, wat prima werkt in juni. We spreken onze dankbaarheid uit voor hoe ons leven zich ontwikkelt – en dat kan uitstekend in mei. Vrienden en familie verzamelen we om ons heen en we besteden eindeloos veel tijd en aandacht aan elkaar – wat minstens net zo leuk is in oktober.

Dus laten we december als feestmaand afschaffen. Niet zodat we het in december minder hoeven te doen, maar simpelweg omdat we in de rest van het jaar al zoveel aandacht besteden aan elkaar dat het in december niet eens meer opvalt. Wat zou er gebeuren als we het hele jaar af en toe even extra ons best doen voor een ander, onze dankbaarheid vieren met elkaar of een dapper besluit nemen voor onszelf?

Geluk is niet zo ingewikkeld. Soms hoef je alleen maar te kijken naar wat er al is. Geluk is simpel.

Meer weten over de programma’s van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan startten 365 Dagen Succesvol met een grote missie: samen maken we van Nederland het gelukkigste land van de wereld. Om dit te bereiken, hebben ze 10 jaar geleden de krachtige 365-methodiek ontwikkeld. Inmiddels hebben duizenden mensen geweldige resultaten bereikt met de programma’s van 365.

In 365 Dichtbij komen de hoogtepunten uit 10 jaar 365 Dagen Succesvol samen in één krachtig programma. Je leert alle stappen uit de succesvolle methodiek en je ontdekt wie je écht bent, wat je wilt en hoe je keuzes maakt die bij je passen. Daarbij komen alle zaken die in je leven spelen voorbij. Van je (mentale) gezondheid, tot je (liefdes-)relaties, je werk en je financiële situatie. Je ervaart stap voor stap hoe je jouw persoonlijke dromen en doelen bereikt. Gemiddeld gaven deelnemers van 365-programma’s hun leven een 5,5 aan het begin. Aan het eind gaven ze hun leven een 8,8! Wil jij ook resultaat? Ga er dan voor en lees hier meer over 365 Dichtbij.

David de Kock en Arjan Vergeer zijn de oprichters van 365 Dagen Succesvol. Het is hun grote missie dat Nederland het gelukkigste land van de wereld is. Om dat te bereiken, schrijven ze boeken en artikelen en organiseren ze programma’s, live en online, allemaal gebaseerd op de unieke 365 methodiek. Ook het artikel hierboven, komt voort uit die methodiek. Wil je meer weten over 365 Dagen Succesvol? Ga naar 365dagensuccesvol.nl

Lees ook deze artikelen die tips bevatten van 365 Dagen Succesvol:

Heb jij een growth of een fixed mindset?

Ben je vaak woedend of boos? Dit is wat het over jou zegt

Onzeker over je lichaam? Zo kom je over die onzekerheid heen 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF