fbpx

Dit voordeel levert magnesiumrijke voeding op

Goed op je voeding letten, is belangrijk om gezond te blijven, zowel fysiek als mentaal. Voeding speelt een grote rol in het gezond houden van je hersenen. Uit onderzoek van de Nationale Universiteit van Australië blijkt namelijk dat het toevoegen van magnesium aan je dagelijkse voeding kan zorgen voor een betere gezondheid van je hersenen.

In totaal werden ruim zesduizend cognitief gezonde mensen onderzocht in de leeftijdscategorie van veertig tot zeventig jaar. Ruim tweehonderd verschillende voedingsmiddelen in verschillende porties werden in het onderzoek meegenomen. Een normale magnesiuminname wordt geschat op ongeveer 350 gram per dag. Als deze inname 41 procent hoger zou zijn, zou dat volgens de onderzoekers kunnen zorgen voor minder hersenkrimp naarmate je ouder wordt.

Een magnesiuminname van ongeveer 500 gram of meer per dag, kan ervoor zorgen dat je hersenen langer gezond blijven. Hierdoor blijven je cognitieve functies beter en wordt de kans op dementie verkleind. Een waardevolle ontdekking, aangezien er nog geen medicijnen bestaan tegen dementie. Het voorkomen van de ontwikkeling ervan is daarom nog steeds erg belangrijk. Volgens de onderzoekers is het voor mensen van alle leeftijden goed om te letten op hun magnesiuminname. De beschermende factoren kunnen namelijk ook vóór je veertigste al effect hebben.

Simpele aanpassingen

Moet je nu je hele dieet aan gaan passen? Nee hoor, met enkele simpele aanpassingen kun je er al voor zorgen dat je meer magnesium binnen krijgt. Voorbeelden van magnesiumrijke voedingsmiddelen zijn: groene bladgroenten, peulvruchten, noten, zaden en volkoren producten. Zo kun je bijvoorbeeld noten toevoegen aan je salade of een keer kiezen voor volkoren pasta. Makkelijk toch?!

Kijk dus even goed naar de recepten die je wilt gaan maken en of er mogelijkheden zijn om daar net dat extra beetje magnesium aan toe te voegen. Zo zorg je goed voor jezelf en je hersenen en blijf je scherp!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF