fbpx

Nicolette: ‘Wees elke dag dankbaar dat je Happy en Healthy bent!’

[green_note title=”Nicolette Kluijver” text=”Oud-topmodel Nicolette Kluijver (33) is sinds vijftien jaar een meer dan fris en vrolijk gezicht op televisie. Ook is ze gelukkig getrouwd, moeder (van drie) en heeft ze een ongeremde levenslust. Met name over dat laatste gaat haar column in WENDY.” ]Als Nicolette Kluijver de zin ‘ik ben gezond’ schrijft, rolt een traan over haar wang. Want ze is een lucky bastard, die oer- en oersterke dame.

Ik ben gezond

Gezond en blij… Het thema van dit nummer. Ik zeg duizend keer tegen interviewers dat ik het niet meer over mijn ziekte wil hebben. In dit geval is het onmogelijk om het te negeren: ik schrijf voor WENDY een column over het thema Happy en Healthy. Gelukkig ben ik het allebei weer. De ene dag meer happy dan de andere dag, maar healthy ben ik en daar ben ik dankbaar voor. Zo dankbaar dat terwijl ik de woorden ‘ik ben gezond’ schrijf, er een traan van geluk over mijn wang rolt. Lucky bastard.

Daarom ook train ik me met liefde uit de naad. Op de sportschool klinkt een nummer dat me doet swingen. Ik til mijn gewichten net iets hoger bij het horen van deze sound.

(Because I’m happy) Clap along if you feel like a room without a roof
(Because I’m happy) Clap along if you feel like happiness is the truth…

Sporten

Wekelijks werk ik met een klasje aan de billen van Fajah Lourens, die willen we allemaal. Twee keer per week doe ik aan krachttraining en één keer per week iets aan mijn conditie. Hardlopen, zwemmen, kinderen opvoeden; het zorgt ervoor dat ik in shape ben en blijf. Door sporten en gezond eten voel ik me happy en healthy.

De diagnose

Nog niet zo lang geleden werden deze twee belangrijke levenspijlers van me afgenomen. Ik had kanker. De dag van de diagnose was de ergste van mijn leven. Ik was onderweg naar het ziekenhuis, want de uitslag zou komen. Joost was te laat door werk en ik wachtte zenuwachtig in de gang. De dokter riep me binnen. Ik was te nieuwsgierig, te bang, te onzeker. In alle domheid zei ik: ‘Mijn man is te laat, maar vertel me alsjeblieft de uitslag?’ ‘U heeft kanker, mevrouw.’ De wereld draaide om.

Onzekere tijd

Mijn bloed zakte naar mijn tenen en schoot als een raket weer terug naar mijn kokende brein. Ik herhaalde: ik heb kanker? Moederziel alleen zat ik daar voor die dokter, de woorden die ze sprak, veranderden voorgoed mijn leven. Ik werd duizelig en misselijk. Ik moest overgeven en mijn hart bonsde… Ik pakte mijn telefoon met trillende handen, belde Joost. ‘Joost waar blijf je? Ik heb kanker.’ Al die tijd wist ik het, heb ik het gevoeld en wilde niemand me geloven. Vreemd genoeg voelde ik me eindelijk gehoord: ik zei het toch! Na de diagnose begon een onzekere tijd, zou ik mijn kinderen groot zien worden?

Happiness

Na mijn ziekte ben ik meer op zoek naar happiness dan ooit. De kanker heeft mijn blik op de wereld zo veranderd dat ik Happy en Healthy nooit meer voor lief zal nemen. Ik hou van ze. Ik bid dat ik ze mag houden. Happy en Healthy, alsof het mijn beste vrienden zijn. Happy heeft een wispelturiger karakter, maar ik hou van haar omdat ze me blij maakt, de mooiste dingen in het leven laat zien. Standvastig is ze niet, want bij slecht weer vertrekt Happy, en makkelijk terugkomen doet ze niet. Healthy is een ietwat onbetrouwbare vriend… maar ik kan niet zonder hem en ik verzorg onze vriendschap goed, zodat hij mijn vriend wil blijven. Happy en Healthy, onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Wees elke dag dankbaar tot in het diepst van je vezels als je happy en healthy bent! Ik zet de muziek harder en laat mijn billen (die over 23 lessen heus net zo rond zijn als die van Fajah) mee bouncen op de beat.

(Because I’m happy) Clap along if you feel like a room without a roof
(Because I’m happy) Clap along if you feel like happiness is the truth

(Because I’m happy) Clap along if you know what happiness is to you
(Because I’m happy) Clap along if you feel like that’s what you wanna do

Geschreven door: Nicolette Kluijver

WENDY #18 nu verkrijgbaar

Lees meer van WENDY#18, die nu in de winkels ligt.

coverWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF