fbpx

3 voordelen van een diffuser

Een diffuser, soms is het lastig om de oliën op het juiste moment te gebruiken. Lauri, founder van One Day Retreat Ibiza en online magazine Nyepi, is in ieder geval hartstikke fan. Zij legt in deze blog de voordelen en het gebruik van oliën uit. 

1 Verspreiding van heerlijke geuren

Naast het feit dat een diffuser een behoorlijk knap accessoire is (ik ben fan van de houten beauty’s), heeft een diffuser nog meer geheime wapens. Het innerlijk telt nietwaar? Dat is bij een diffuser zeker het geval. Een diffuser (letterlijke vertaling is uitzender), verspreidt heerlijke geuren die je aan water toevoegt. Daarbij dienen de meeste aroma diffusers niet alleen als geurkatalysators, maar ook als nachtlampje.

2 Diffuser voor het reinigen van je huis en jezelf

Als HSP’er heb ik moeite met geluiden, gelukkig ben ik niet ook nog eens uitgerust met een speurneus en kan ik een bonte verzameling geuren goed verdragen. Wierook, geurkaarsen en heilig hout: ik ben er dol op. Het liefste brand ik de whole shabam door elkaar. Dit om mezelf, of mijn huis te reinigen en daarbij behoren geuren tot mijn vaste ritueel voordat ik een Reikisessie geef. Elke geur heeft namelijk zijn eigen werking: zowel op fysiek, mentaal als energetisch niveau. Dat ik pas sinds twee weken een aroma diffuser in mijn huis heb is ook mij net zo’n raadsel. Hoe heb ik al die tijd zonder kunnen leven?

3 Natuurmedicijn

Heb je ondertussen de verborgen voordelen van een aroma diffuser geteld? Hier komen ze: het is een aantrekkelijk accessoire. Een diffuser reinigt huis en jezelf, waarbij ze een fijne geur verspreiden met een bijzondere werking. Dit komt door de natuurlijke etherische olie die je aan het water toevoegt (vijf tot zeven druppels). Deze bepalen niet alleen de sfeer, maar werken ook als remedie. Ik ben er heilig van overtuigd dat aarde ooit zo ontworpen is dat er tegengif voor elk gif bestaat. Naast brandnetel groeit vaak een paarse kleine bloem (Hondsdraf) en deze brengt direct verlichting. Daarbij heb ik in Laos van dichtbij de wondere werking van natuurmedicijnen gezien. Hiervoor neem ik jullie even mee de jungle in, waar ik met een bloedgang mijn enkel verstuikte. Met duizend-en-een kilometer per uur knalde ik tegen een platform: resultaat mijn enkel transformeerde in een bultrug. Mijn gids haastte zich de jungle in en kwam terug met een aansteker en een blad. Nog geen drie minuten later was de zwelling net zo snel verdwenen als F-side supporters na een verloren wedstrijd.

Gebruik deze etherische olie in je aroma diffuser

De Spice Girls onder de planten noem ik ze. Waarvan velen van deze powerplanten zijn terug te vinden in etherische olie. Zo werkt munt als de beste tegen hoofdpijn. Lavendel is jouw Fabeltjeskrant en sandelhout tovert een zwarte mind om in een lichtere variant. Naast enkelvoudige etherische oliën, kun je ook kiezen voor bijzondere blends. Geurwolkje heeft speciale samenstellingen ontwikkeld om tijdens een meditatie te gebruiken, met onder andere rozemarijn (zuivert en bevordert een positieve sfeer) en cajeput. In de mood voor een ietwat meer sexy vibe? Ga dan voor een excentrieker elixer. De etherische olie met de naam: Magic Love, vind je hier. Deze blend bevat onder andere cederhout (werkt verwarmend en geeft kracht) en tea tree.

de persoonlijkheidstestLauri Berkhoudt

Lauri is een dromer, maar maakt ze ook graag waar. Zo is ze drie jaar geleden naar Ibiza verhuisd, waar ze One Day Retreat Ibiza begonnen is met haar vriend. Een platform zoals Nyepi was haar tweede droom en ook deze heeft inmiddels vorm gekregen.

Met Nyepi wil Lau mensen al zo jong mogelijk bewust maken. Zodat ze iets liever voor zichzelf zijn en daarmee ook voor anderen. Ze wou dat ze sommige tools al veel eerder had geweten, daarom deelt ze deze nu graag met jou. Dit doet ze met veel humor en zelfspot. Ze vindt namelijk dat veel ‘spirituele’ mensen zichzelf zo serieus nemen. Ze ontzeggen zichzelf van alles en oordelen stiekem toch ook. Lau oordeelt zo min mogelijk en houdt zichzelf in balans door enerzijds veel te mediteren, de stilte op te zoeken en de natuur in te trekken. Daartegenover staan soms avonden die in de ochtend overgaan, waarbij het zomaar kan zijn dat ze met lamp en al naar beneden valt. Dit alles vormt voor haar een leven in balans. Waarom zou het een het ander uitsluiten?

Ook fijn: een luchtreiniger. De lucht in huis is een stuk vervuilder dan je denkt. Zonder dat je het doorhebt zit deze vol met allergenen, pollen, rook, stof, schimmels, virussen, bacteriën, microplastics en de huidschilfers van je huisdier. Wist je dat schone lucht zorgt voor een hogere productiviteit, een betere nachtrust en minder ziekteverschijnselen? Een goede luchtreiniger is dan ook de juiste oplossing. En jij kunt hem winnen! Klik hier om mee te doen.

Lees meer van Lauri:

Lauri verloor zes jaar geleden haar vader: ‘Soms hoor ik hem zeggen dat hij trots op mij is’

Lauri emigreerde naar Ibiza: ‘Op Ibiza heerst een hoger spiritueel bewustzijn’

Ontdek de ontspannende kracht van Yoga Nidra

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF