fbpx

Ontdek de ontspannende kracht van Yoga Nidra

Vooral in deze tijden krijgen we extra prikkels binnen. Het is tijd om even rust te nemen en hoe dat kan legt Lauri, founder van One Day Retreat Ibiza en online magazine Nyepi, je uit. Er zijn verschillende vormen van yoga, waaronder Yoga Nidra, waarbij je je lichaam en geest helemaal leert ontspannen.  

Yoga Nidra bestaat al sinds de tijd van de Oude-Egyptenaren. Al is het Swami Satyananda Saraswati die in 1950 Yoga Nidra ontwikkelde tot de vorm(en) die wij nu kennen. Yoga Nidra betekent letterlijk slaap van de yogi’s en kan gezien worden als een lange, geleide meditatie. Waarbij je een ontspannen reis door jezelf maakt, terwijl verschillende brainwaves (hersenstaten) worden aangetikt. Zo reis je tussen Alpha, Theta (hypnosestaat waar beperkende overtuigingen kunnen worden overschreven en Delta (ook wel de droomloze slaap genoemd). Vooral de laatste staat is magisch én helend, doordat het zelfhelende vermogen daar geactiveerd wordt.

Zo beoefen je Yoga Nidra

Ga liggen in een comfortabele houding op de bank of een yogamat, met de voeten iets uit elkaar en de handen naast het lichaam. Vingertoppen liggen vrij en plaats eventueel een dun kussentje onder je nek. Een fleecedeken kan comfortabel zijn. Ik hoor je denken: kan ik niet lekker in bed liggen? Het kan… alleen zal je dan sneller in slaap vallen. De kunst van Yoga Nidra zit hem juist in het in slaap laten vallen van je licha(a)m(en) en het wakker blijven van de mind. Lichamen? Ja, je leest het goed. Tijdens een Yoga Nidra-sessie reis je door alle Kosha’s (lagen), ofwel het fysieke lichaam, energetische lichaam, mentale lichaam, intellectuele lichaam en het spirituele lichaam. Vooral de laatst genoemde lagen voelen als ultieme ontspanning: het lijkt alsof je net iets boven je lichaam zweeft.

Laat je begeleiden tijdens Yoga Nidra

Wanneer je comfortabel ligt neemt een stem jou mee door alle lagen en is het tijd om een intentie te plaatsen. Er zijn verschillende methodes van Yoga Nidra. De bekendste zijn de iRest methode van Richard Miller en de Deeprelax Methode van House of Deeprelax. Lauri Berkhoudt van The First-Aid Self-Care Retreat heeft maar liefst drie diploma’s op het gebied van Yoga Nidra en is afgestudeerd volgens beide methodes. In haar online retreat speelt deze ontspannende vorm van yoga een belangrijke rol.

De online retreat: The First-Aid Self-Care Retreat

Lauri, van online magazine Nyepi en One Day Retreat Ibiza, woont sinds drie jaar op Ibiza. Daar organiseert ze (normaal gesproken) retreats van een dag. Een superfijn concept, zodat je niet gelijk een week lang op retraite hoeft te gaan en toch een spirituele wellness-dag kunt beleven. Ze heeft een nuchtere kijk op het leven en dat maakt haar retreats uniek. Waarbij zij vooral vanuit het hart wilt bijdragen aan een gelukkigere mindset. Haar inbox stroomde vol met hulpkreten vanuit Nederland en zodoende heeft ze besloten om een online retreat te maken. Deze is zo opgebouwd dat je hem in twee en half uur achter elkaar kunt volgen, of dagelijks een onderdeel naar behoefte kiest. De retreat biedt namelijk drie maanden toegang. Hierdoor kun je helemaal de verdieping in: er zijn journal-opdrachten te vinden, een masterclass en verschillende sessies (meditaties, ademhaling, yoga etc). Of kies uit de negen First-Aid tools wanneer je behoefte hebt aan ontspanning of juist hernieuwde energie. Dit spirituele koffertje bevat tevens drie Yoga Nidra-reizen: van twintig tot veertig minuten. Wist je dat een sessie van veertig minuten gelijk staat aan drie tot vier uur slaap?! En dat Yoga Nidra de remedie is tegen angstgevoelens? Ervaar het zelf…

Doe nu mee aan deze online retreat en ontdek de kracht van o.a. Yoga Nidra in combinatie met een 1-op-1 reikisessie op afstand voor een speciale first-aid prijs van € 87. Of betaal slechts € 47 voor alleen deze online retreat (en krijg drie maanden lang toegang). Meer weten? Stuur dan een e-mail naar info@nyepi.nl of een bericht via Instagram.

de persoonlijkheidstestLauri Berkhoudt

Lauri is een dromer, maar maakt ze ook graag waar. Zo is ze twee jaar geleden naar Ibiza verhuisd, waar ze One Day Retreat Ibiza begonnen is met haar vriend. Een platform zoals Nyepi was haar tweede droom en ook deze heeft inmiddels vorm gekregen.

Met Nyepi wil Lau mensen al zo jong mogelijk bewust maken. Zodat ze iets liever voor zichzelf zijn en daarmee ook voor anderen. Ze wou dat ze sommige tools al veel eerder had geweten, daarom deelt ze deze nu graag met jou. Dit doet ze met veel humor en zelfspot. Ze vindt namelijk dat veel ‘spirituele’ mensen zichzelf zo serieus nemen. Ze ontzeggen zichzelf van alles en oordelen stiekem toch ook. Lau oordeelt zo min mogelijk en houdt zichzelf in balans door enerzijds veel te mediteren, de stilte op te zoeken en de natuur in te trekken. Daartegenover staan soms avonden die in de ochtend overgaan, waarbij het zomaar kan zijn dat ze met lamp en al naar beneden valt. Dit alles vormt voor haar een leven in balans. Waarom zou het een het ander uitsluiten?

Meer over geluk lees je hier. Wil jij een ontspannende yoga-oefening doen? Klik dan hier, om je eigen online les samen met Wendy van Dijk te volgen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nyepi (@nyepimagazine)WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF