fbpx

Held In Eigen Verhaal van Iris Enthoven: Nina werd ziek gemaakt door haar eigen moeder, en was slachtoffer van het Munchhausen by proxy-syndroom

Iedere zondag lichten we een podcastaflevering van Held In Eigen Verhaal uit, de podcast van Iris Enthoven. In de podcast staan verschillende inspirerende mensen centraal die allemaal iets heftigs hebben meegemaakt, maar in staat waren dit om te zetten in iets positiefs. Dan ben je een held. En dat verhaal moet vertelt worden. Deze week delen we het gesprek tussen Iris en Nina Blom. Ze is van haar geboorte tot haar veertiende slachtoffer geweest van het Munchhausen by proxy-syndroom.

Iris: ‘Nina werd al die jaren doodziek gemaakt door haar eigen moeder die haar stiekem medicijnen gaf, in een rolstoel stopte en haar dreigde te vertellen dat ze zoveel pijn had.’

Nina: ‘Vanaf mijn vijfde vertelde mijn moeder me dat ik niet naar school mocht omdat ik ziek was. Dat snapte ik niet, want ik voelde me niet ziek. Mijn moeder instrueerde me dat ik bij de dokter moest vertellen dat ik me ziek voelde en buikpijn had. Ze werd heel snel boos als ik het niet goed had gedaan. Als ik niet genoeg aangaf hoe ziek ik me zou voelen, werd ze boos of maakte ze mijn speelgoed kapot.’

 

Over Iris Enthoven

iris

Iris Enthoven (8 maart 1994) is presentatrice en side-kick bij Radio 538, bekend van verschillende programma’s, podcast en haar eigen sociale mediakanalen.

Daarnaast presenteert zij verschillende evenementen voor Red Bull en bijvoorbeeld ook de 30 uur live TV-dansmarathon.

Sinds 2020 is Iris ook werkzaam bij radiozender 538 als vaste side-kick en presenteert ze diverse online formats voor 538 waaronder ‘De Laatste’ en ‘Platenbazen’.

Naast alle presentatie klussen startte Iris de podcast ‘Held in Eigen Verhaal’. Al snel was dit #4 grootste podcast in Nederland.

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF