fbpx

Recept: Kipfilet met groene asperges en gegrilde avocado

Even geen zin in aardappelen, pasta of rijst? Geen probleem! Maak dan eens dit gerecht van VYTAL met kip, groene asperges en gegrilde avocado. Makkelijk te maken, koolhydraatarm en ook nog eens rijk aan eiwitten!

Zo maak je dit recept:

Bereidingstijd: 25 minuten

Aantal calorieën: 556

Ingrediënten:

  • ½ avocado
  • 150 gram kipfilet
  • 175 gram groene asperges
  • 80 gram doperwten (diepvries)
  • 30 gram gemengde sla
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 ½ el olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de kipfilet op een hoog vuur om en om in ongeveer 3 minuten lichtbruin.
  2. Draai het vuur laag en bak de kipfilet aan beide kanten bruin en in ongeveer 10 tot 12 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout en snijd in reepjes.
  3. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af en was de asperges. Kook in 4 tot 6 minuten gaar.
  4. Kook ondertussen ook de doperwten in 5 minuten gaar.
  5. Snijd de avocado open, verwijder de schil en snijd in plakjes.
  6. Verhit een grillpan op hoog vuur. Besmeer de plakjes avocado met een dun laagje olie en gril ongeveer 1 tot 2 minuten aan elke kant tot er mooie bruine grillstreepjes op staan.
  7. Leg de sla op een bord of in een kom en verdeel hier de kip, asperges, gegrilde avocado en doperwten overheen.
  8. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout en garneer met het sesamzaad.

Ben je op zoek naar meer lekkere recepten of een persoonlijk voedingsschema wat elke dag automatisch voor je wordt klaargezet? Kijk op @vytal.nlwww.vytal.nl of download VYTAL in je app store!

Meer recepten van VYTAL: Yoghurt met muesli, sinaasappel en banaan

(Visited 781 times, 6 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief