fbpx

Heerlijke toast met muhamarra, avocado en een zacht gekookt eitje

De smaken komen van ver, maar uit een keuken dichtbij. Het Nederlandse Maza laat je gezellig samen gezond smullen van hoemoes, falafel en andere mediterrane delicatessen. En: de producten zijn ook nog eens lief voor onze wereld. Vandaag delen ze een heerlijk ontbijtje! 

Maak een hemels ontbijt!

Toast met muhamarra, avocado en een zacht gekookt eitje

Ingrediënten 

  • 4 eetlepels Maza Muhamarra
  • 4 sneetjes Speltbrood
  • 2 stuks Avocado
  • 2 stuks Eieren
  • 1 handje Cress (tuinkers, alfalfa etc.)
  • 1 theelepel Chilivlokken

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook. Kook de eieren 6 minuten en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer.
  2. Toast de boterhammen in een broodrooster.
  3. Besmeer de boterhammen met Maza Muhamarra.
  4. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in dunne plakken en trek voorzichtig uit elkaar zodat er een waaier ontstaat. Leg deze op de muhamarra.
  5. Leg op elke boterham een half ei en garneer met cress. Breng voor extra pit op smaak met chilivlokken en een snuf zout.

Maza toast

Dit recept kan ook met een andere smaak gemaakt worden. Voor meer inspiratie: maza.nl, of op social: MasMasMaza (Facebook), @masmasmaza (Twitter en Instagram).

 

Zou je liever een dessert met mokkamousse willen maken? Lees het recept hier!



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF