fbpx

5 tips om energiek wakker te worden

Nu het steeds kouder wordt is het veel fijner om onder die warme dekens te blijven liggen en niet je bed uit te hoeven. We maken dan ook dankbaar gebruik van de ‘snooze’-functie en blijven rustig nog tien minuutjes langer in bed liggen. Om ons daarna weer te moeten haasten om op tijd te komen voor die ene afspraak. Het is een kwestie van doorzettingsvermogen om toch uit bed te komen. Met deze tips wordt je vanzelf een ochtendmens.  

Niet snoozen!

Als je moe wakker wordt, is de eerste gedachte vaak dat je best wat langer wilt blijven liggen. Want langer snoozen = meer slapen = minder moe zijn. Toch? Eigenlijk is snoozen hartstikke slecht voor ons. Als je voor de eerste keer wakker wordt, krijgen je hersenen namelijk het signaal dat ze actief moeten worden. Dat duurt weliswaar een tijdje, maar in die tijd moet je wel daadwerkelijk wakker zijn. Als je weer gaat slapen, raken je hersenen in de war. Want wat wil je nou, wakker worden of juist niet? Door die verwarring ontstaat een lusteloos gevoel waardoor we alleen nog maar minder uit bed willen komen. Dus hup je bed uit en goed beginnen aan een nieuwe dag!

Daglicht

Geblindeerde gordijnen zijn fijn als je ‘s avonds in slaap wilt vallen. Maar om ‘s ochtends energiek te zijn, hebben we daglicht nodig. Daar dat beetje zonneschijn vertelt onze biologische klok dat het tijd is om wakker te worden. Zet bij het wakker worden direct je gordijnen open, investeer in een wake-up light of maak een frisse ochtendwandeling.

Drink

Moeite met direct en energiek wakker worden? Een glas water naast je bed zetten en opdrinken als de wekker gaat kan helpen. Door elke ochtend direct water te drinken, spoel je de schadelijke stoffen uit je lichaam zodat je fris en gezond de dag begint. Het zorgt daarnaast ook voor een betere stofwisseling, wat handig is als je net met een nieuw dieet bent begonnen. En mooi meegenomen is dat het drinken van veel water zorgt voor prachtig glanzend en gezond haar. Een goed begin is het halve werk, nietwaar?

Ontbijtje

Ontbijten is écht heel belangrijk. We moeten tussen de 15 en 25 procent van onze dagelijkse energie innemen tijdens het ontbijt, wat voor vrouwen op wel 300 tot 500 calorieën neerkomt. Ja, dat is meer dan een cracker met kaas! Je kunt het best ontbijten met dingen die langzaam verteerd worden, zoals havermout, zodat je er de rest van de dag profijt van hebt. Inspiratieloos? Met deze 4 heerlijke ontbijtjes begin je gezond de dag.

Blijf offline

Het fijnste is om de ochtend zo rustig mogelijk te houden. Zo bespaar je wat energie voordat de dag echt begint. Concentreer je bijvoorbeeld gewoon op je lekkere kopje koffie of havermout ontbijt. Je hoofd heeft het overdag al druk genoeg. Belangrijk is dus dat je de grote hoeveelheden informatie lekker laat voor wat het is. Neem een lekkere douche om alvast wat rustig op te starten en begin pas als je je fris voelt weer aan je e-mails of whatsappjes. Zo’n ochtendje digital detoxen heeft zeker ook meer voordelen. Lees ze hier.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF