fbpx

4x gezond de dag beginnen

Wil jij ook je dag vol energie beginnen? Vandaag delen we vier gezonde ontbijtjes die je helpen om je dag goed te starten. Daarnaast helpen deze ontbijtjes om je gezonde voornemen de hele dag vol te houden.

1. Havermout met aardbei en munt

Deze havermout is een zoete variant en heerlijk om de dag mee te beginnen.
main.original.585x0-2
Super snel en makkelijk: de havermout met aardbeien, munt en ahornsiroop. Kook je havermout zoals je gewend bent, maar gebruik in plaats van water gewone melk, kokosmelk of amandelmelk. Serveer in een schaaltje en leg er wat aardbeien in stukjes bovenop. Voeg twee eetlepels ahornsiroop toe en maak het af met in stukjes gesneden munt (een eetlepel).

 2. Smoothie met koffie en banaan

Een smoothie met koffie en banaan? Ja, het kan! En het is geweldig om de dag mee te beginnen. Dit recept bundelt namelijk meerdere energiebronnen in één.
main.original.585x0-3
Wat je nodig hebt, is het volgende: één kopje espresso, een eetlepel amandelboter, één banaan, een kopje kokosmelk, een eetlepel kokosolie en een schep ijs. Allerbelangrijkste? Een blender. Mix alle ingrediënten door elkaar en klaar ben je. Schenk uit in een groot glas en geniet van je ontbijt.

3. Avocado op brood

Ben je niet zo’n fan van al die havermout en smoothies? Dan kun je ook gewoon met een boterham ontbijten. Gezond en lekker brood is 100% volkorenbrood.
main.original.585x0-4
Doe wat avocado in een schaaltje en roer dit met een vork los. Op deze manier kun je de avocado makkelijk op je boterham smeren. Voeg hier nog wat stukjes rode peper en zeezout aan toe. Besprenkel met olijfolie en je ontbijtje is klaar om op te eten.

4. Energieboost: de enige echte groene smoothie

De groene smoothie is vast bij velen al bekend, maar zeker de moeite waard om toch nog even delen. Dit ontbijt zorgt er namelijk voor dat je meteen meer energie hebt en je organen goed op gang komen.
main.original.585x0-5
Voor de smoothie heb je het volgende nodig: zo’n 400 gram boerenkool, een appel (in stukjes), een eetlepel verse gember, sap van één citroen, 120 ml water en twee keer zoveel ijs. Je kunt ook een komkommer toevoegen of nog wat fruit, zoals ananas. Mix alle ingrediënten in de blender en geniet van je energieboost!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF