fbpx

Zo leer je manifesteren

Het duikt overal op: manifesteren als methode om je droomleven te creëren. Door je doelen duidelijk uit te denken zou je ze ook sneller bereiken. Hoe werkt het? Christine Beijnen van Cosmic Life is manifestatie-expert en geeft hier onder andere cursussen over op Instagram.

Hoe werkt manifesteren precies?

‘Heel erg versimpeld betekent manifesteren dat je je realiteit creëert met je gedachten. Je trekt aan wat jij denkt dat je waard bent. Dus als jij gelooft dat je weinig of niets waard bent, komt er geen overvloed op je pad. Dan tref je misschien keer op keer een foute man en gaat die fantastische baan telkens aan je neus voorbij. Als jij op je gebreken focust, antwoordt het universum daar namelijk op met meer gebrek. Maar als je je overtuigingen verandert, als je echt gaat geloven en voelen dat jij alles waard bent waarvan je droomt, dan maak je magie mogelijk. Dan kun je – net zoals ik dat heb gedaan – je leven veranderen.’

Hoe veranderde jouw leven?

‘Toen ik in aanraking kwam met manifesteren, veranderde alles. Voordat ik mijn practice met manifesteren begon, was ik hartstikke onzeker, had ik lichamelijke kwalen en stond ik doodsangsten uit als ik voor een groep moest spreken. Nu is mijn leven in een fijne flow beland. Ik heb vertrouwen in mezelf, ervaar overvloed en manifesteer de ene na de andere bizarre mogelijkheid. Afgelopen najaar sprak ik via Instagram Live moeiteloos en relaxed voor honderden kijkers. Omdat ik vanbinnen veranderd ben, is mijn energie verhoogd. En op die nieuwe energetische frequentie lacht het leven me toe. Dat klinkt misschien als spirituele woo-woo, maar is ‘gewoon’ wetenschappelijk te verklaren.’

Hoe dan?

‘Bij manifesteren is het belangrijk dat je niet alleen dénkt als de ideale toekomstige versie van jezelf, maar dat je ook de bijbehorende emoties voelt. Het kwantumveld is een onzichtbaar veld van energie dat bestaat buiten onze tijd en ruimte. Je kunt dat veld niet waarnemen, maar alles bestaat daar nu al als een mogelijkheid. In dit kwantumveld zijn jouw gedachten de elektrische lading. Met andere woorden: je gedachten zijn de energie die je uitzendt. De emoties die je hebt, vormen de magnetische lading. Hiermee trek je vergelijkbare energie naar je toe. Alleen als je gedachten en emoties in lijn met elkaar zijn, kun je manifesteren wat jij graag wílt manifesteren. Er ontstaat dan een meetbaar elektromagnetisch veld om je lichaam dat invloed heeft op alle onderdelen van je leven.’

5 dingen die je niet moet denken als je wilt manifesteren:

  • Ik kan het niet, er zit niemand op mij te wachten.
  • Ik ben niet mooi genoeg, ik ben niet slim genoeg.
  • Succes staat niet in mijn sterren geschreven.
  • Ik ben altijd moe en heb geen doorzettingsvermogen.
  • Ik zal nooit meer iemand vinden…

Meditatieoefening

Ga goed rechtop zitten en sluit je ogen. Bij iedere uitademing word je rustiger. Zodra je voelt dat je helemaal ontspannen bent, spreek je in je hoofd uit wat je graag zou willen. Voel hoe het voelt, alsof je het hebt gemanifesteerd. Haal dan de beelden van je toekomst naar voren. Visualiseer het eindresultaat en het moment waarop het gebeurt. Verbind je emotioneel met je toekomst. Maak de beelden zo echt mogelijk en gebruik al je zintuigen. Voel dankbaarheid voor wat de toekomst jou gaat brengen. Laat je intentie los en geef haar over aan het universum. Houd deze energie de rest van de dag vast en geniet van je dag in de wetenschap dat het naar je toekomt!

Dit artikel komt uit de herfstspecial van 2022. Benieuwd naar meer artikels uit deze special? Bestel deze dan hier.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF