fbpx

Met deze 10 tips leer jij manifesteren

Pak er pen en papier bij en doorloop op een rustige plek deze tien stappen van manifestatie-expert Christine Beijnen. ‘Heel erg versimpeld betekent manifesteren dat je je realiteit creëert met je gedachten. Je trekt aan wat jij denkt dat je waard bent. Dus als jij gelooft dat je weinig of niets waard bent, komt er geen overvloed op je pad.’ Zo ontdek je of manifesteren voor jou werkt. In de nieuwe Wendy voorjaarsspecial lees je nog veel meer tips en verhalen over manifesteren en levenskracht.

1. Schrijf op wat jouw intenties zijn

Allereerst moet je weten wat je zou willen bereiken. Wat zijn jouw diepste wensen en verlangens? Neem de tijd om te voelen wat je echt wilt. Maak een lijstje van de 5 voor jou belangrijkste dingen en maak ze zo concreet mogelijk, want als je het kunt opschrijven, kun je het ook krijgen.

2. Bedenk hoe het voelt

Bedenk ook hoe die versie van jou zich zou voelen als je al jouw intenties hebt gemanifesteerd. Hoe zou je je dan gedragen en wat zou je uitstralen? Maak het zo levendig mogelijk voor jezelf.

3. Wie wil je zijn?

Word je ervan bewust dat die mooiere versie van jou andere keuzes maakt. Vraag jezelf af welke andere keuzes je moet maken en welke andere emoties je dan hebt.

4. Word je bewust van je eigen verhaal

Je overtuigingen, gedachten en emoties die negatief of niet-helpend zijn, beperken je in het leven. Word je bewust van het verhaal dat je jezelf vertelt. Welke overtuigingen of gedachten heb je over jezelf? En specifiek over hetgeen je wilt manifesteren?

5. Wat zijn je emoties?

Wat zijn je emoties op dagelijkse basis? Ben je bijvoorbeeld snel jaloers, gefrustreerd, of roddel je over het succes van anderen? Het gaat erom dat je deze patronen leert herkennen. Hoe bewuster je je wordt, hoe meer je je realiseert dat dit niet past bij de versie van jou die succesvol, gezond en gelukkig is.

6. Herken dat er een verschil is

Kun je zien dat er een ‘gat’ is tussen wie je wilt zijn en wie je nu nog bent? Je gedachten en emoties worden je persoonlijkheid en daarmee creëer je jouw werkelijkheid. Als je jouw dromen wilt aantrekken, moet je openstaan voor nieuwe gedachten. Schrijf daarom nieuwe positieve gedachten en affirmaties op die jouw definitie van overvloed ondersteunen. Je plant daarmee nieuwe zaadjes, waarmee jouw tuintje tot bloei kan komen. Je verandert je energieveld.

7. Schrijf een nieuw verhaal

Nu begint het leuke werk! Als je een toverstafje zou hebben, hoe zou jouw leven er dan uitzien? Werk een scenario uit van dat leven. Schrijf korte scènes uit en schrijf ze op alsof ze al zijn gebeurd. Maak het zo echt mogelijk.

8. Maak het visueel

De hersenen leren door associatie. Door beelden te zien, ben je je hersenen als het ware aan het herprogrammeren. En dat niet alleen. Je zendt een andere energie uit in het universum waarmee je je dromen letterlijk als een magneet naar jou toetrekt. Pak een aantal tijdschriften en zoek inspirerende plaatjes en teksten die passen bij jouw intenties en maak hier een vision board van.

9. Mediteer

Schrijf nog een keer kort op wat je intenties zijn en oefen daar dagelijks mee in een meditatie. Ga naar een diepe staat van ontspanning, want daarmee krijg je toegang tot je onderbewustzijn. Laat de beelden van de toekomst voorbijkomen, herhaal je intenties en combineer die met sterke emoties van je toekomst, zoals blijdschap, dankbaarheid, vertrouwen, vrijheid en liefde.

10. Blijf het herhalen

Blijf je verhaal constant herhalen in meditaties, totdat het werkelijkheid wordt. Dat vraagt echt om toewijding. Ook kun je de nieuwe versie van jezelf letterlijk belichamen. Oefen met het intunen op je nieuwe staat van zijn bijvoorbeeld tijdens het hardlopen, onder de douche of als je je tanden poetst.

WENDY Voorjaarsspecial over de kracht van manifesteren

De nieuwe voorjaarsspecial van WENDY ligt nu in de winkel. In de special lees je veel verhalen over het manifesteren van je eigen leven en het vinden van je levenskracht. In een vierluik vertellen Maxime Meiland, Kim Kötter, Halina Reijn en de zussen Anne en Esther Vedder over hun weg naar geluk en succes. Ook waren we thuis bij Frans en Mariska Bauer in Fijnaart, voor wie het heftige tijden zijn na het herseninfarct van Mariska. Hoe ze daarmee omgaan en waar ze hun levenskracht vandaan halen vertellen ze in een uitgebreid en openhartig interview. Ook maakten we een binnenkijker in het boshuis van Charlotte Labee, geven we veel tips die kunnen helpen om in je kracht te komen en vertellen we alle ins en outs over intermittent fasting.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF