fbpx

Zo herstel je je beschadigde nagels en krijg je gezonde, mooie nagels terug!

We hebben allemaal weleens te maken gehad met beschadigde nagels. Misschien heb je nagels die zijn afgebroken of dun zijn geworden. Dit kan ontzettend frustrerend zijn, vooral als je van mooie nagels zelfvertrouwen krijgt. Maar geen paniek! Wij geven je wat tips om je nagels weer tot leven te brengen.

Hydrateer je nagels

Je nagels hebben net als je huid en haar ook hydratatie nodig. Gebruik regelmatig nagelriemolie op je nagels en nagelriemen. Zoek producten met ingrediënten zoals jojobaolie, amandelolie, abrikozenolie of Vitamine E. Ook is het belangrijk om je handen en nagels in te smeren met een fijne handcrème.

Bescherm van chemicaliën en water

Agressieve chemicaliën kunnen je nagels verzwakken en beschadigen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aceton in nagellakremovers of bleek in schoonmaakproducten. Draag daarom handschoenen bij het schoonmaken en afwassen, en kies voor een acetonvrije nagellakremover. Zo bescherm je je nagels tegen verdere schade, en geef je ze de kans om te herstellen.

Voldoende vitamines en mineralen

Zoals een gezond dieet essentieel is voor de kwaliteit van je huid en je haar, helpt het ook om sterke en gezonde nagels te krijgen. Zorg ervoor dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vooral ijzer, zink, en biotine zijn belangrijk voor het herstellen en groeien van je nagels. Deze stoffen kun je door middel van voeding en supplementen toevoegen aan je routine.

Geef je beschadigde nagels rust

Als je nagels beschadigd zijn, is het belangrijk om ze rust te geven. Neem een pauze van nagellak, gel- en acrylnagels. Hier kunnen je nagels namelijk verder van verzwakken. Met de juiste zorg en producten, zoals deze van Herôme, laat je je nagels natuurlijk groeien. Geef je nagels wat liefde, en wees geduldig. Dan zul je genieten van het resultaat!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF