fbpx

Wendy-expert Toña Wong Chung legt uit hoe het Hout Element uit de Chinese astrologie jouw seksualiteit beïnvloedt

In de Chinese astrologie zijn de twaalf Chinese dierenriemtekens gecombineerd met vijf elementen. Alle elementen hebben hun eigen invloed op onze gezondheid en onze seksualiteit. In deze blog vertelt Toña Wong Chung van Healing Space over de specifieke werking van het Hout Element op onze seksualiteit.

De typische Hout mens gedijt goed onder druk en uitdagingen: de Hout persoonlijkheid houdt van actie en neemt graag initiatief. Wanneer het Hout Element uit balans raakt, dan kan dat betekenen dat alles tot een prestatie gemaakt wordt en dit is ook te zien in je liefdesleven. Een man waarbij het Hout element uit balans is kan het als een prestatie ervaren om de baas te blijven over zijn erectie. Terwijl het voor een vrouw, waarbij de Hout energie aandacht kan gebruiken, moeilijk kan zijn om bij haar innerlijke beleving te komen die nodig is voor haar overgave en voor haar energie om tot een orgasme te komen.

Een mooi praktijkvoorbeeld

Een mooi voorbeeld van een verstoorde Hout energie binnen een relatie is het koppel dat onlangs in mijn praktijk was. Het is een prachtig stel van midden 20; ik noem ze in deze casus Jochem en Maya. Na de eerste twee hartstochtelijke jaren is er nu iets veranderd. Jochem heeft veel stress op zijn werk en hij voelt daar een voortdurende bewijsdrang. Daardoor heeft hij weinig oog meer voor Maya op seksueel gebied. Hij helpt nog wel in het huishouden en ze doen veel dingen samen, maar voor seks en affectie heeft hij eigenlijk geen ruimte meer in zijn hoofd.

Hier wil ik graag meteen een tip geven: het mooie van seks is, dat als je het goed wil doen zodat het bevredigend is voor allebei, dan kan het alleen maar als je helemaal aanwezig bent.

Op het moment dat dit stel bij me komt is Jochem onzeker geworden over zijn vermogen om een erectie te behouden en Maya voelt zich als vrouw niet meer gezien. Vorige week heeft ze gezoend met iemand anders en daar zijn ze samen heel erg overstuur van geweest. Nu proberen ze het de juiste betekenis en daarmee een plek te geven.

Bij dieper doorvragen komt het volgende verhaal naar boven, wat zich onlangs heeft afgespeeld. Jochem en Maya waren samen een weekend weg en Maya zag dit als een kans om weer in alle rust intiem te kunnen zijn met elkaar. Ze had als verrassing een sexy outfit meegenomen waarin haar vormen prachtig tot uiting kwamen. Toen ze daarmee uit de badkamer tevoorschijn kwam, zei Jochem er niets over. Uiteindelijk heeft ze het maar uitgedaan; ze hebben in bed televisie gekeken en zijn in slaap gevallen.

Maya voelde zich afgewezen in haar vrouwelijkheid en was diep gekwetst. Toch is het heel duidelijk dat er veel liefde is naar elkaar en het is zeker niet de bedoeling geweest van Jochem om Maya zo diep te kwetsen. Wat is hier dan wel aan de hand?

Een praktische oefening

Om dit te achterhalen geef ik hen de oefening om de situatie na te spelen. Beiden trekken kledingstukken uit en bij elk kledingstuk dat uitgaat, zeggen ze iets positiefs over elkaars lichaam en hoe ze zich daarbij voelen. Uiteindelijk komen ze tot een ontroerende scène: Jochem is geraakt door de schoonheid van zijn vriendin en het wordt duidelijk dat hij daar zo van onder de indruk kan zijn, dat het hem simpelweg overweldigt. Hij kan dan niet omgaan met de emoties die dat bij hem te weeg brengt, laat staan dat hij dan nog ruimte heeft voor de energie van een erectie.

Iets verder in een van mijn therapeutische spelvormen is de lading van het onderwerp af gevallen en de humor teruggekeerd. Dit stel is weer heerlijk verliefd naar huis gegaan!

Verschillende aspecten van dit voorbeeld zijn gekoppeld aan het Hout Element: zowel de rechtopgaande energie (erectie) als het spelelement. Maar ook de behoefte om gezien te willen worden hoort bij het Hout Element. Als dit Element uit balans raakt, dan kan dat resulteren in verslapping, verstarring en onzekerheid. Als je samen weer het doel voor ogen hebt wat je graag wilt (‘visie’ hoort ook bij het Hout Element) en durft te spelen, komt weer de juiste beweging op gang die je terugleidt naar verbinding.

Toña Wong Chung

Toña Wong Chung by JaggerAndJune Wendy-expert Toña Wong Chung legt uit hoe het Hout Element uit de Chinese astrologie jouw seksualiteit beïnvloedt

 

Toña Wong Chung is founder van Healing Space, Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling. Al meer dan 20 jaar werkt ze in het Healing Space behandelcentrum als holistisch (relatie) therapeut met Reiki, voeding, verschillende massage vormen, emotioneel lichaamswerk en spirituele coaching.

In 2015 schreef ze het boek “Hoe word ik de beste minnaar van de wereld”, gebaseerd op haar jarenlange ervaring in het begeleiden van koppels op een holistische, energetische manier.

Toña helpt verbinding te maken; met jezelf, je geliefde en de wereld.

Lees ook deze artikelen van Toña Wong Chung:

Wendy-expert Toña vertelt over het Hout element: ‘Woede is in de Chinese filosofie een constructieve kracht’

Tips van Wendy-expert Toña om in balans te komen met je metaal element

Waarom je in het najaar extra moet zorgen voor je miltenergie

Het element metaal uit de Chinese geneeskundige zorgt ervoor dat je je nu sneller verdrietig voelt

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF