fbpx

Sharon vond haar perfecte bruidsjurk samen met Wendy bij Ik Neem Je Mee: ‘Ik kon echt mijn verhaal bij haar kwijt’

Sharon (27) werd gisteravond in de nieuwste aflevering van het SBS-programma Ik Neem Je Mee door Wendy verrast om haar perfecte bruidsjurk uit te zoeken. Voor elke vrouw een belangrijk moment, maar voor haar nog meer dan voor anderen, omdat ze al eerder getrouwd is geweest en geen leuke herinnering heeft aan het uitzoeken van de jurk. Haar huwelijk bleek niet bij haar te passen, nu heeft ze haar ware liefde gevonden en vindt ze de perfecte, zelf gekozen jurk.

‘Op mijn 21ste ben ik eerder getrouwd geweest met iemand die gelovig is en waar het geloof heel belangrijk voor is. Aan de dag dat ik mijn trouwjurk heb uitgezocht heb ik geen goede herinneringen. Die dag is geëindigd in tranen en zónder jurk. Dit keer moest het anders. Ik wilde dat het een bijzondere dag werd. Op Facebook zag ik een oproepje voor dit tv-programma voorbijkomen en heb ik mezelf aangemeld. Eigenlijk zag ik het meer als een grapje, maar toen werd ik al snel gebeld en van het één kwam het ander.’

Eerste huwelijk

‘Mijn eerste huwelijk heeft niet lang geduurd. Er zat minder dan drie jaar tussen de trouwdag en het moment dat we de knoop hebben doorgehakt om niet meer verder te gaan. Vanuit het geloof van mijn ex-man, was samenwonen niet gebruikelijk. Zelf ben ik niet gelovig opgevoed, dus ik was daar ook helemaal niet bekend mee. Toen ik ten huwelijk werd gevraagd was ik 20. Ik woonde nog bij mijn ouders en was er wel aan toe om uit huis te gaan. Ik zag het meer aan als een avontuur, niet nadenkend over de definitieve toekomst. Achteraf was ik een tikkeltje naïef toen. Tijdens het organiseren van de bruiloft waren we ook een huis aan het verbouwen, de bruiloft stond aan de zijlijn. De jurk uitzoeken was niet makkelijk. Mijn ex-schoonfamilie stelde het erg op prijs dat ik een jurk met mouwen droeg en het liefst ook een hoed op deed. De hoed ging mij een stap te ver. Bij het uitkiezen van de jurk had ik een kokervisie, elke jurk die ik zag was niks voor mij. De dag eindigde in een hoop verdriet. Ik had nergens een wauw-gevoel bij. Gelukkig is het nog deels goed gekomen toen ik alleen met mijn eigen ouders erbij, kon aangeven bij een atelier wat mijn wensen precies waren. De oplossing was een los jasje, die ik tijdens de kerkdienst kon dragen, maar bij het feest uit kon doen, dan had ik toch nog mijn sexy jurk. Omdat deze jurk helemaal was getekend, had ik nooit zo’n moment gehad dat ik jurken aan het passen was en ineens mijn droomjurk aanhad. Nu is alles anders; ik hoef nergens rekening mee te houden. Vandaar ook dat ik me had ingeschreven voor dit tv-programma.’

De dag

‘Iedereen die meeging wist dat ook Wendy meeging. Die ochtend kreeg ik allemaal appjes en telefoontjes dat ze het spannend vonden. Zelf was ik niet zo zenuwachtig. Ik had nog nooit eerder aan een tv-programma meegedaan en wilde het allemaal op me af laten komen. De jurk uitzoeken op zich was al geweldig, mijn wensen doorgeven en het passen. Met Wendy was het ook heel bijzonder. Vooraf dacht ik: Straks staat er ineens een BN’er voor de deur. Normaal zie je haar op tv en nu zit je met haar in de auto. Verlegen ben ik niet, maar toch was ik ergens bang voor ongemakkelijke stiltes. Dat viel heel erg mee, in de auto hebben we gekletst alsof we elkaar al jaren kenden. Er waren geen ongemakkelijke momenten en het voelde heel oprecht. Ik kon mijn verhaal echt bij haar kwijt.’

Contact met Wendy

‘Ze kwam mij thuis ophalen, dat zorgde al voor de nodige commotie in de straat. Iedereen zag de cameramensen op de stoep staan. We zijn met een grote omweg naar Zwolle gereden om lekker te kunnen kletsen. Eerst zijn we naar de binnenstad gegaan, om daar bij de auto te lunchen. Het was zo leuk om met het complete team te zitten, het was net alsof ik er helemaal bij hoorde. Er was geen moment dat ik me opgelaten heb gevoeld. Na de lunch zijn we naar de bruidszaak toegegaan, waar mijn moeder, oma, schoonmoeder en twee schoonzusjes op mij stonden te wachten. Vooral mijn oma van 82 was erg gespannen. Ze vond het heel bijzonder dat ze naast Wendy van Dijk zat.’

Sprookjesdag

‘Ik werd zo neergezet dat ik met mijn rug naar de spiegel stond. Op het moment dat de gordijnen van het pashokje open gingen, had ik de jurk zelf nog niet gezien. Aan hun reactie kon ik al peilen of het een mooie jurk was. Wendy zat daar ook de hele tijd bij, dat was heel leuk. Ze vroeg ook bepaalde dingen, hoe ik mij voelde in die jurk en of het atelier de jurk nog kon innemen. Eén jurk was niet hun ding, ze zeiden unaniem nee. Dat was heel grappig. Mijn droomjurk is een slank en sexy model, daar heb ik al jaren van gedroomd.

Ik Neem Je Mee

Met een onwerkelijk gevoel ging ik naar huis. Uiteindelijk had ik de jurk en hebben we daarop geproost. Ik vond het jammer dat het al voorbij was, zo leuk was het. Hier had ik zo lang naar uit gekeken. Door mijn hoofd ging ook wel de gedachte dat ik hoopte dat het niet zo zou lopen als de vorige keer. Het was een sprookjesdag. Alles klopte gewoon. Toen ik thuiskwam heb ik mijn vriend gelijk alles verteld. Je probeert alles te vertellen, maar je kunt het eigenlijk niet goed overbrengen, omdat het zo veel was.’

Primeur

‘We zouden afgelopen woensdag gaan trouwen, maar door corona schuiven we het een jaartje door. Dan is in ieder geval de onzekerheid van de beperkingen eraf.

Mijn vriend heeft de jurk al wel gezien. Na de opnamedag heb ik een fotoboek laten maken, die ik mijn vriend met kerst heb gegeven. Dan heeft hij toch de primeur en ziet hij het niet pas samen met de rest van Nederland. In eerste instantie vond ik het jammer, maar als je al een eerder huwelijk hebt gehad, ga je ook meer relativeren. Het belangrijkste is dat het tussen ons gewoon goed zit.’

Ik Neem Je Mee

Voor het eerst op tv

‘Twee weken geleden heb ik de eerste aflevering gezien van Ik Neem Je Mee. Voor mijn aflevering was ik best gespannen. Iedereen heeft mijn jurk jurk al zien. Mijn ex-schoonfamilie heeft ongetwijfeld ook gekeken, daar was ik ook wel een beetje gespannen voor. Het is niet mijn bedoeling om achteraf iemand in de rug te steken.’

Ik Neem Je Mee

In het nieuwe tv-programma Ik Neem Je Mee zijn zeven bekende SBS6-presentatoren voor even iemands privéchauffeur. Ze vervoeren gewone mensen naar een ongewone, bijzondere of belangrijke gebeurtenis in hun leven. Wendy is te zien in de uitzendingen op 10, 17 en 31 mei. De verhalen van de mensen die bij Wendy in de taxi stappen delen we op deze dagen op wendyonline.nl. Het verhaal van Sharon was op maandag 17 mei te zien op SBS6 om 21.30 uur en terug te kijken op KIJK.nl. Bekijk hier de promo van het programma:

Lees meer artikelen over Wendy’s programma’s:

Marloes deed mee aan het tv-programma Ik Neem Je Mee: ‘Mijn verleden heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben’

Diana is pleegmoeder van de kinderen van haar ex en werd door Hart In Aktie verrast met een make-over: ‘Ik zorg soms beter voor anderen dan voor mezelf’ 

Esthers depressieve zoon van 12 werd overrompeld door de verrassing van Hart in Aktie: ‘Ik zet alles op alles om Mathijs gelukkig te maken’

Gerlinda gaf haar zus Janita op voor Hart in Aktie: ‘De trouwgelofte was na 4 keer kanker een nieuw begin’ 

Heb jij ook een verhaal dat je op wendyonline.nl zou willen delen? Stuur dan een mail naar naomi@wendymultimedia.nlWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF