fbpx

Sanne Vogel laat haar borsten en eierstokken preventief verwijderen: ‘Nu gaan we dit doen en ga ik gewoon heel oud worden, is mijn plan’

Sanne Vogel (38) laat haar borsten en eierstokken preventief verwijderen. Dat vertelde ze afgelopen vrijdag in het programma De Geknipte Gast. De actrice laat dit doen omdat er een kankergen is vastgesteld bij haar.

Sanne Vogel vertelde in het programma dat ze dertien was toen haar tante aan borstkanker overleed, net als haar oma. Daarnaast zijn ook de zussen, op eentje na, van haar oma overleden aan borstkanker. ‘En toen werd duidelijk dat er een gen was in de familie, een kankergen, en dat er een kans was dat ik dat ook zou kunnen hebben.’ Volgens Sanne veroorzaakte dat een soort ‘ongezonde druk’ om alles te doen wat ze wilde. ‘Het was de angst dat je niet een volledig leven aan levensduur hebt om te kunnen doen wat je wil.’

Onderzoek naar het gen

Sanne werd geïnterviewd door presentator Özcan Akyol tijdens het programma. Hij vroeg haar of ze al onderzocht is of zij het gen heeft. Dat had ze laten doen. Twee weken geleden kreeg ze de uitslag en die was positief. Ze raakte geëmotioneerd aan tafel. ‘Ik wil hier helemaal niet over huilen, want ik ben hier eigenlijk best oké mee, ook al is het kut. Maar ik heb het.’

Borsten en eierstokken verwijderen

‘Het komt er eigenlijk op neer dat ze preventief mijn borsten en eierstokken gaan verwijderen.’ Met deze behandeling is de kans om ziek te worden één of twee procent, vertelt Vogel. ‘Nu gaan we dit doen en ga ik gewoon heel oud worden, is mijn plan.’ Sanne is wel bang dat het nog even gaat duren aangezien er extreme wachttijden zijn. ‘Ik ga het binnenkort horen.’

Foto: Naomi van AsperenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF