fbpx

Rens Kroes brengt een nieuw kookboek vol inspiratie uit: ‘Dit boek past bij de levensfase waar ik nu in zit’

Met haar nieuwe kookboek ‘So Simple’ maakte Rens Kroes een boek dat past bij haar huidige levensfase, met 88 recepten die lekker én simpel zijn om te maken. Rens maakte ze met dochtertje Maya in de draagzak, en de recepten zijn zeker ook geschikt voor wie niet alle tijd heeft om uren in de keuken te staan.

Ook als je een druk leven hebt is het volgens Rens belangrijk om te kiezen voor gezonde voeding. ‘Gezonde voeding is in mijn ogen dé trigger om ook op andere vlakken gezonder te leven. Als je bewust met voeding bezig bent, sta je vanzelf meer stil bij vragen als: hoe voel ik me vandaag, krijg ik genoeg zonlicht binnen en beweeg ik voldoende? We leven in een maatschappij waar voeding erbij hoort, maar ik denk dat het heel prettig is om voeding echt in je leven te integreren. We zijn bijvoorbeeld geneigd om alles voorgesneden te kopen, maar zelf groenten snijden is heel mindful. Het geeft rust en maakt je bewust van wat je eet.’

Levensfase

Zelf groeide ze op met een moeder die altijd bezig was met gezonde voeding. ‘Mijn moeder legde ook altijd uit waarom iets gezond was. Aten we bijvoorbeeld brandnetels, dan vertelde ze dat dat goed was voor je huid en vochtbalans en je nagels. Het zijn lessen die ze ook haar lezers wil meegeven: onder elk recept wordt een ingrediënt uitgelicht en kun je lezen waarom bijvoorbeeld bloemkool, koriander of zonnebloempitten zo gezond zijn. Dat gezond niet heel ingewikkeld hoeft te zijn, bewijzen de 88 recepten in het boek wel; de meeste zijn in een handomdraai te maken en bevatten geen lijst van ingewikkelde ingrediënten. Vijf jaar geleden is het alweer dat Rens haar laatste kookboek uitgaf en ze is trots op het resultaat. ‘Het is echt het boek dat ik nu wilde maken. In eerdere boeken werkte ik bijvoorbeeld met hele voedingsschema’s, dat heb ik nu weggelaten. Dit boek past bij de levensfase waar ik nu in zit.’

Loslaten

En die levensfase is er op dit moment één van steeds meer de balans vinden, loslaten en focussen op de dingen die echt belangrijk zijn, zodat er zo min mogelijk ruis op de lijn ontstaat. Ten eerste is daar dochter Maya van nu twee jaar oud, voor wie ze grotendeels zelf zorgt. Rens wil haar dochter liever niet naar de kinderopvang brengen. ‘Maya en ik zijn echt één en ik geloof erin dat het voor kleine kinderen goed is om thuis te zijn. Niet iedereen kan zich dat natuurlijk permitteren, maar ik vind het heerlijk om veel met Maya te zijn en echt alles van haar mee te maken.’ Naast de intensieve zorg voor Maya heeft Rens ook in andere opzichten een pittige periode achter de rug. Vorig jaar augustus overleed haar vader onverwacht op zeventigjarige leeftijd en eind november deelde ze op Instagram dat ze een miskraam had gehad. Een maand ervoor verscheen haar boek en daarnaast verkoopt ze haar eigen gezonde producten via powerfoodiesmarket.com. ‘Ik zit wel in een transformatie, ja. Door veel los te moeten laten, ga je anders naar het leven kijken. Het mooie is dat ik nu een nog mooiere connectie ervaar met mijn vader dan voorheen. In het jaar voordat hij overleed was onze relatie al bijzonder en spraken we meer over gevoelens, alsof hij voorvoelde dat hij niet lang meer had, maar ik voel zijn aanwezigheid en liefde nu nog sterker. Ik heb twee miskramen gehad en ook dat was een les in loslaten. Ik geloof in de ziel en deze kindjes wilden maar even in mijn lichaam zijn.’ Met al die lessen ontstaat er steeds meer een balans. Een besef dat niet alles kan en ze niet meer zo vrij is als voorheen. En daar passen de recepten van So Simple perfect bij. ‘Ik gun het iedereen om op een simpele manier gezond met voeding bezig te zijn.’

Ben je benieuwd naar Rens haar nieuwe boek, of kun je wel wat inspiratie voor variatie in de keuken gebruiken? ‘So Simple’ is te bestellen via deze link! Psst.. In de nieuwe special staan ook drie heerlijke recepten uit dit boek.

Fotograaf: Paul BellaartWENDY Special

Body & Mind


Volop inspiratie om beter voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid te zorgen. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF