fbpx

Recept: Gegrilde octopus met verse kruiden en knoflook

Zin in een spannend recept? Probeer dan eens dit gerecht uit Let’s Missbehave. Dit erotische kookboek geschreven door Carlijne van Popering staat vol met spannende verhalen gecombineerd met heerlijke recepten. Ondertussen schenkt hij twee glazen wijn in en neemt een ferme slok. Dan pakt hij mijn hand, legt hem op de octopus en kijkt me aan. We lopen naar buiten. Zijn hand houdt nog steeds de mijne vast. Hij stopt bij de muur en gaat achter me staan. Hij staat heel dicht bij me …. too close … Mijn adem stokt in mijn keel. Dan slaan we samen de octopus tegen de muur – alsof we tennissen. Eerst zachtjes, daarna wat harder. Hij blijft achter me staan, met zijn linkerarm om mijn middel, zodat we meer houvast hebben. Hij draait zijn hoofd richting mijn nek. Ik voel zijn warme adem, het zweet van zijn natte T-shirt en ik ruik de geur van de zee en zout.’

Gegrilde octopus met verse kruiden en knoflook

Voor 2 personen

Ingrediënten:

Octopus

600 g octopuspoten (vraag de visboer om de poten af te snijden)

2 kurken (geen plastic) van een wijnfles

4 el olijfolie

1/4 l droge witte wijn

1/2  citroen

Kruidendressing

Extra virgin olijfolie

2 tenen knoflook

Half bosje verse, platte peterselie

Chilipoeder

Half bosje verse oregano

1 theelepel paprikapoeder

1/2 citroen

Zout en peper

Bereidingswijze

Octopus

Spoel de octopuspoten af onder de kraan. Sla met een houten vleeshamer een paar keer op de octopuspoten om ze mals te maken. Pak een grote pan waar de octopuspoten volledig in passen en leg ze erin met de helft van de citroen, de kurken, de wijn en wat zout en peper naar smaak. Voeg water toe tot alles onder staat en zet het deksel op de pan. Breng aan de kook en zet het vuur daarna lager en laat de octopus ongeveer 1 a 1,5 uur heel zachtjes doorkoken tot deze gaar is. Als je er met een vork makkelijk in kunt prikken, is hij gaar. Giet de octopus af onder koud, stromend water en maak hem schoon. Verwijder de overtollige paarse restjes, zodat je alleen mooie, schone poten met zuignapjes overhoudt.

Giet wat olie over de octopus en zorg daarbij dat alles goed met olie bedekt is.Gril de poten in een grillpan totdat de randen bruin en knapperig zijn.

Kruidendressing

Hak alle verse kruiden en de knoflook fijn. Meng het kruidenmengsel met wat extra virgin olijfolie, zout en peper naar smaak en nog een beetje van de chilipoeder en paprikapoeder totdat je een soort pestodressing krijgt. Proef tussendoor of hij meer zout, peper of chilipoeder nodig heeft. Snijd de octopuspoten in gelijke stukken (als ze te lang zijn) of laat ze heel. Besprenkel de octopus met de andere helft van de citroen en het kruidenmengsel.

Inspiratie nodig voor een dessert? Klik hier voor een spannend dessert van Carlijne!

_DSC4317_1.JPEG

kookboek Recept: Gegrilde octopus met verse kruiden en knoflookWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF