fbpx

Recept: Gevulde courgette met tonijn uit de oven

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept dat gemakkelijk te maken is? Probeer dan eens deze smaakvolle courgette met tonijn uit de oven, uit Wendy’s voedingsschema. Met een indrukwekkende voedingswaarde van 56g eiwitten, 21g koolhydraten, 19g vetten en 6g vezels, is dit gerecht niet alleen lekker, maar ook nog eens voedzaam en vullend. Verwarm de oven voor op 200°C en volg deze eenvoudige stappen om een ​​heerlijke maaltijd op tafel te zetten:

Ingrediënten:

1 persoon

  • 1 courgette
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • ½ rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 160 gram tonijn uit blik, in water
  • 40 gram geraspte kaas, 30+

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de courgette in de lengte doormidden en hol de helften uit met een lepel. Leg de courgettebootjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en besmeer de courgette met olie. Zet 10 minuten in de oven.
  3. Maak ondertussen de vulling. Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en pers het teentje knoflook. Meng dit met de tonijn in een kommetje.
  4. Haal de courgette uit de oven. Schep de vulling erop en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de gevulde courgette nog 10 minuten in de oven.

Gezond eten en afvallen? Start nu met Wendy’s voedingsschema’s!

Sinds kort gebruikt Wendy een voedingsschema wat haar heel goed helpt om fit te blijven en dat willen wij heel graag met jou delen.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF