fbpx

Recept: Orzo met geroosterde paprika-tomatensaus & gehaktballetjes

Hoe lekker is dit recept van orzo met geroosterde paprika-tomatensaus & gehaktballetjes, uit Wendy’s voedingsschema? Met 20 minuten heb je deze gezonde maaltijd vol met groenten op tafel staan. De zoete smaak van geroosterde paprika gaat perfect samen met de tomatensaus en de sappige gehaktballetjes. De orzo voegt een heerlijke textuur toe. Het is de perfecte combinatie van smaak en voeding. Ideaal voor een snelle en gezonde maaltijd.

Ingrediënten

1 persoon

  • 1 rode paprika
  • 70 gram orzo
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 zongedroogde tomaat
  • 100 gram rundergehakt, mager
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
  • 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 50 ml kookzuivel
  • 1 handje rucola (30 g)

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprikahelften nogmaals doormidden. Leg de paprikarepen met het velletje naar boven op de bakplaat. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven.
  4. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  5. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes. Meng het gehakt in een schaaltje met peper en zout, kneed door elkaar en vorm er met je handen kleine balletjes van. Leg deze even opzij op een bordje.
  6. Verwarm de helft van de olie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de zongedroogde tomaat, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en tomatenblokjes toe aan de pan en roer doorelkaar. Laat dit op laag vuur nog 5 minuten pruttelen. Doe vervolgens de tomatensaus samen met de geroosterde paprika en de kookzuivel in de beker van een staafmixer en mix dit tot een gladde en romige saus.
  7. Verwarm in dezelfde pan de andere helft van de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en bijna gaar in 5 minuten. Voeg de saus toe aan de pan en laat dit op middelhoog vuur een beetje inkoken. Roer de orzo door de paprikasaus en verwarm dit nog 2 minuten mee.
  8. Serveer de orzo op een (diep) bord en verdeel het handje rucola eroverheen.

Gezond eten en afvallen? Start nu met Wendy’s voedingsschema’s!

Sinds kort gebruikt Wendy een voedingsschema wat haar heel goed helpt om fit te blijven en dat willen wij heel graag met jou delen.

‘Omdat ik een gluten- en lactoseallergie heb, is het soms een hele zoektocht naar wat ik wel en niet kan eten. Het voedingsplan dat ik nu volg kun je helemaal inrichten naar je eigen wensen en werkt voor mij daarom heel goed. Ik weet zeker dat dit ook voor jou gaat werken!’

Start nu!



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF