fbpx

Recept: Gegrilde ribeye met chimichurri

Het zonnetje schijnt en dat is reden genoeg om de BBQ boven te halen. Zet je man achter het vleesrooster, verzamel je kinderen en geniet samen van gegrilde ribeye met chimichurri. Een heerlijk recept dat je kan terugvinden in het erotische kookboek Let’s Missbehave van Carlijne Van Popering. Smakelijk! 

Met zijn heupen net niet tegen me aan, reikt hij me over mijn schouder een glas wijn aan. Zijn andere arm slaat hij om mijn middel en zo trekt hij me op de bank. Ik kijk hem aan en neem een slok wijn. De spanning is te snijden. Ik wil hem grijpen. Dan staat hij op, gaat achter de vleugel zitten en begint te spelen. Ik heb nog steeds niets gezegd, wat een bizarre situatie. Hij speelt The Pianoman van Billy Joel. Zou hij zelf doorhebben wat een slapstick dit is? The Pianoman wordt gevolgd door iets klassieks dat ik vaag herken, maar niet weet te benoemen.
Ik ga naast hem staan. Zonder te stoppen met spelen, trekt hij me met zijn linkerarm op zijn schoot. Ik protesteer niet. Hij zwaait zijn armen om me heen en begint met spelen, ik kan niet anders dan ritmisch mee bewegen. De lucht is dik, onze ademhaling gaat steeds sneller. Ik druk mezelf tegen hem aan. Er is te weinig, veel te weinig fysiek contact. Al die kleren zitten zo ontzettend in de weg…

Ribeye met chimichurri

voor 2 personen

Ingrediënten

Ribeye

1 ribeye van 500 g (2,5 cm dik)

Olijfolie om te grillen

Peper en zout, naar smaak

Vleesthermometer

Chimichurri

1 bosje verse oregano

1 bosje platte peterselie

1 teentje knoflook

100 ml olijfolie

2 el rode wijnazijn

Bereidingswijze

Voorbereiding ribeye

Haal de ribeye een uur van tevoren uit de koelkast om hem op kamertemperatuur te laten komen. Bij een steak die dikker is mag je wat meer tijd rekenen, maar laat vlees nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast. Als je de steak wilt kruiden, doe dit dan minimaal 45 minuten voordat je het vlees grilt, dan heeft het de tijd om het zout tot zich te nemen. Dek het vlees altijd af met keukenfolie.

Chimichurri

Maak de teen knoflook schoon. Haal de blaadjes van de takjes oregano en peterselie. Doe alle ingrediënten met de olijfolie en de rodewijnazijn in de keukenmachine en mix ze. Giet de saus in een bakje.

Ribeye grillen

Een kwartier voordat je de ribeye grilt, smeer je hem aan beiden kanten in met olijfolie. Zet de grillpan op hoog vuur, voeg wat olie toe en laat de pan goed heet worden. Als de olie goed heet is, leg je de ribeye in de pan. Gril hem aan beide kanten, zodat de strepen goed te zien zijn. Als het vlees mooi bruin is, draai je het vuur lager, zodat je vlees niet verbrandt. Prik de vleesthermometer in de ribeye en check de temperatuur. Als het vlees de juiste temperatuur heeft bereikt, haal je hem van het vuur. Hoe lang het vlees gebakken moet worden ligt aan je eigen voorkeur: rare (50-52 °C), medium rare (55-58 °C), medium (60-63 °C) medium well (65-67 °C) of well done (70 °C of meer). Het vlees op de foto is medium rare gebakken, dus 55 °C.

Benieuwd naar meer recepten van Carlijne?

Recept: Panna Cotta met Granaatappel

Recept: Linguine Alle Vongole

image00001 2 Recept: Gegrilde ribeye met chimichurri

Ribeye met chimichurri

IMG 3696 Recept: Gegrilde ribeye met chimichurri

Kookboek Let’s MissbehaveWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF