fbpx

Recept: basilicumpesto met crostini’s van Turks brood

De herfst is nu echt begonnen en dat betekent koude en natte dagen… Maar het maakt ook plaats voor gezelligheid! Daar komt dit recept van Luuks Kitchen perfect bij te pas; lekker voor een gezellig, warm avondje op de bank! Lees hier hoe je je eigen crostini’s met basilicumpesto maakt. 

Ik ben echt dol op pesto en vooral als deze zelfgemaakt is. Het is zo onwijs simpel en een feestje om te maken.

Aan de slag:

Kruidenplantjes heb ik eigenlijk standaard in huis. Verse tijm, rozemarijn en basilicum gebruik ik niet alleen wekelijks, het staat ook gewoon leuk in de keuken. Voor deze pesto gebruik je enkel de blaadjes, omdat de steeltjes soms houtachtig zijn als je ze direct van een plant afknipt.

De ingrediënten:

Voor de pesto:

  • 100 ml extra vergis olijfolie
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 20 gr basilicumblaadjes
  • 1 el vers citroensap
  • 1 knoflookteen
  • 20 gr pijnboompitten
  • Optioneel: zout/peper

Baslicumpesto crostini Recept: basilicumpesto met crostini’s van Turks brood

Voor de crostini’s:

  • 3 plakken oud (Turks) brood
  • 3 el extra vergin olijfolie
  • 1/2 tl grof zeezout

De bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd 3 dunne plakken van een Turks brood en verdeel de olijfolie erover met wat grof zeezout. Bak het in 5 min goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven. Hierna even laten afkoelen.

Snijd dan een biologische citroen doormidden en pers het sap eruit. Gebruik 1 el van het uitgeperste sap.

Verwijder de schil van een knoflookteen, haal je blaadjes basilicum van de steeltjes en meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een grove pesto. Voeg nog wat zout en peper toe voor een extra smaak.

Variaties en meer:

  • Vervang de pijnboompitten voor 40 gr ongezouten walnoten voor een heerlijke notenpesto.
  • In plaats van Parmezaanse kaas kun je ook een stuk oude kaas gebruiken.
  • Een handje rucola erbij geeft de pesto een extra twist.

Zo, en nu lekker op de bank ploffen met je simpele, maar heerlijke zelfgemaakte crostini’s, smullen maar!

Eet smakeluuk!

Andere recepten van Luuk:

Over Luuk

Luuk van Merwijk heeft een passie voor gezond koken en deelt via zijn blog luukskitchen.com inspirerende en gezonde recepten. Ook is Luuk te volgen op zijn Instagram-kanaal.

https://www.instagram.com/p/B4T9fxDFmYo/?utm_source=ig_web_copy_link



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF