fbpx

Recept: glutenvrij brood met walnoten en gedroogde vijg

Luuk van Luuk’s Kitchen heeft deze week weer een heerlijk recept voor ons klaarstaan. Fijne (glutenvrije) ontbijtopties zijn een hit, dus deelt Luuk vandaag weer een lekker glutenvrij recept. Een goed alternatief voor het saaie bammetje, top om je ochtend mee te beginnen, of lekker als tussendoortje! Glutenvrij brood met walnoten en gedroogde vijg, klinkt als muziek in de oren. 

De ingrediënten:

  • 120 gr pompoenpitten
  • 100 gr gebroken lijnzaad
  • 50 gr gedroogde vijgen
  • 40 gr walnoten
  • 200 gr havermout
  • 5 el psylliumvezels
  • 1 tl (keltisch) zeezout
  • 1 el kokosolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Voeg alle droge ingrediënten in een mengkom, behalve het water en de kokosolie. Snijd de vijgen fijn en hak de walnoten grof. Voeg toe aan het mengsel en roer goed door elkaar.

Voeg 350 ml water toe en roer tot een plakkerig deeg. Schep over in een ingevet cakeblik met kokosolie en bak in 40 min af in de voorverwarmde oven.

Hmmm… Even laten afkoelen en dan lekker smullen. Ik presenteer u: glutenvrij brood met walnoten en gedroogde vijg.

https://www.instagram.com/p/B1p5C0nIyez/?utm_source=ig_web_copy_link

Psylliumvezels

Het magische ingrediënt in dit brood is de psylliumvezels. Deze vezels zorgen voor het vullende gevoel, wat ervoor zorgt dat je echt vol zin na twee sneetjes van dit brood. Psylliumvezels zijn daarnaast ook nog eens hartstikke goed voor je darmflora. Ze ondersteunen de darmfunctie, beschermen de darmwand en gaan zowel constipatie als diarree tegen. Win-win!

Variaties en meer:

Eet smakeluuk!

Over Luuk

Luuk van Merwijk heeft een passie voor gezond koken en deelt via zijn blog luukskitchen.com inspirerende en gezonde recepten. Ook is Luuk te volgen op zijn Instagram-kanaal.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF