fbpx

Met deze tips van Wendy-expert Toña Wong Chung krijg jij weer meer energie

Hoewel de dagen al weer iets langer worden, bevinden we ons midden in de winter. Een tijd waarin we ons nog graag naar binnen keren. Om meer energie uit het dagelijks leven te halen, geeft Wendy-expert  Toña Wong Chung van Healing Space tips hoe je uit het diepste punt kan klimmen.

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde staat er in elk seizoen een element centraal, en de periode waarin we ons nu bevinden is de tijd van het Water element. De organen die hierbij horen zijn de nieren en de blaas, maar ook de botten, haren, sexuele organen en het merg horen er bij. Ook is er zoals bij elk element een emotie gekoppeld en bij het Water element is dat ‘angst’. Het waterelement voert ons terug naar onze essentie, van daaruit ontspringt ook onze wilskracht en fantasie.

Onze fantasie helpt ons om vanuit ons diepste punt weer omhoog te gaan

We hebben in deze tijd automatisch meer behoefte om naar binnen te keren. Waar het in de herfst een fijn moment was om terug te kijken naar het afgelopen jaar en bij wat je NIET meer wilt, past het bij deze tijd juist om vooruit te kijken en te bepalen wat je WEL wilt. Het is een periode die vraagt om bezinning om tot je allerdiepste drijfveren te komen; het is fijn om een innerlijke dialoog te voeren zodat je komt tot waar het voor jou werkelijk om gaat in dit leven. Waar word je gelukkig van? Hoe zorg je dat je het pad van je hart volgt?

Dat betekent dat dit het perfecte moment is om een vision board te maken en hier speelt je fantasie een grote rol. Met een vision board visualiseer je je ideale leven en daarbij gaat het vooral om het gevoel dat het je geeft. Neem een paar uur de tijd om je fantasie helemaal optimaal te laten stromen en om alles op jouw board te verwerken. Zorg vervolgens dat je je board op een plek zet waar je er vaak naar kan kijken zodat het zijn magische werk kan doen. De magie zit hem in de natuurwetmatigheid dat onze gedachten altijd onze handelingen vooruitgaan. Dus hoe positiever onze gedachtestroom, des te meer zullen onze handelingen vervuld zijn van een positieve daadkracht.

Relativeer zodat angst niet de overhand kan nemen

De emotie die bij het Water element hoort is ‘angst’ en deze emotie is actueler dan ooit. Zo lang angst jou niet stopt, is het gezond. Bedenk alsjeblieft dat moed niets te maken heeft met de afwezigheid van angst. Moedige mensen ervaren misschien elke dag angst, ze hebben alleen de keuze gemaakt om zich hier niet door te laten leiden. Ze beschikken over de wilskracht om die keuze te maken en te kiezen voor hun levenslust over hun doodsangst. Dit proces is iets wat je heel gebalanceerd kunt doen als je waterenergie in balans is.

Als je voelt dat je angst te groot wordt om deze keuze te maken en in de stress of paniek schiet, zorg dat je iemand hebt om mee te praten en zing veel. Relativerend praten en zingen hoort bij het Aarde element en aarde damt het water in. Denk maar aan de zakken met zand die we op de dijken plaatsen als we bang zijn voor een hoge vloedgolf. Blijf op jouw manier zorgen voor een positieve mindset, want deze heb je nodig om jouw wensbeeld te vervullen voor het jaar dat voor je ligt.

Ademhalingsoefening voor je nieren: het uitademen van angst en vermoeidheid

Deze fijne ademhalingsoefening is specifiek voor je nieren en helpt bij het loslaten van angst en vermoeidheid:

Ga op de grond zitten en zet je voeten naast elkaar voor je op de grond. Leg je handen op je knieën. Adem in en trek krachtig met je handen je knieën naar je borstbeen: zorg dat je stevig trekt waardoor je wat spanning op je armen voelt. Houd je adem even vast. Vervolgens adem je rustig uit door omhoog te kijken en zachtjes tussen je lippen te blazen, alsof je een kaars uit blaast. Terwijl je dit doet ontspan je je armen, laat je je knieën rustig open vallen waarbij je je buik tussen je opengevallen benen drukt. Herhaal deze oefening gedurende ongeveer 3 minuten.

Zo zorg je voor balans in je nier- en blaas energie

Er zijn nog meer dingen die je kan doen om te zorgen voor balans in deze periode van het Water element. Misschien heb je nu last van haaruitval, een moeilijke stoelgang of slaap je minder goed? Dan zijn ze perfect voor jou!

  • Check even uit tussen 15.00 en 19.00 uit

Je nier en blaas energie is tussen 15.00 en 19.00 het meest actief dus het is heel goed om tussen die tijd even een moment te kiezen om tot rust te komen.

  • Drink biologische bone broth (botten bouillon)

Een bouillon gemaakt van botten zit bomvol merg; aangezien ‘merg’ een van de organen is die bij het Water element horen, zal het drinken van deze bouillon versterkend werken in deze tijd van het jaar. Vooral je haar zal je dankbaar zijn.

  • Eet warme soepen

Geniet van warme soepen, het liefst gemaakt van aardende groente zoals pompoen, zoete aardappel en wortel. In combinatie met verwarmende kruiden zoals gember, venkel en kardemom werkt het nog beter voor je. Ben je een salade liefhebber en kan je echt niet zonder? Voeg verwarmende kruiden toe en beter nog: warm je salade even op in de pan. Hoe gek het ook klinkt, het smaakt goed en het is in deze tijd van het jaar echt geschikter.

  • Platliggen

Platliggen is een mooie en makkelijke manier om je nier energie op te bouwen. Leuk weetje: vroeger adviseerden Westerse artsen bij een blaasontsteking om een week lang plat te liggen. Ik vind het mooi om te zien dat het advies van de vroegere Westerse geneeskunde hier gelinkt is aan de Oosterse geneeswijzen. Sinds de anti-biotica is de oplossing voor een blaasontsteking hier in het Westen veranderd, maar volgens de traditionele Chinese geneeswijze is platliggen nog steeds heel goed om je nier energie te versterken.

  • Reiki

Als je Reiki kan, is het fijn om elke dag je gehele behandeling te doen. De combinatie van het de helende kracht van Reiki met het platliggen werkt enorm versterkend. Als je nog een extra positie wilt doen, dan kan je je handen in het nier gebied plaatsen.

Toña Wong Chung

Toña Wong Chung by JaggerAndJune Leer jezelf beter kennen met deze 4 oefeningen van Wendy-expert Toña Wong

 

Toña Wong Chung is founder van Healing Space, Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling. Al meer dan 20 jaar werkt ze in het Healing Space behandelcentrum als holistisch (relatie) therapeut met Reiki, voeding, verschillende massage vormen, emotioneel lichaamswerk en spirituele coaching.

In 2015 schreef ze het boek “Hoe word ik de beste minnaar van de wereld”, gebaseerd op haar jarenlange ervaring in het begeleiden van koppels op een holistische, energetische manier.

Toña helpt verbinding te maken; met jezelf, je geliefde en de wereld.

Lees ook dit artikel van Toña Wong Chung:

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF