fbpx

Met deze tien tips blijf jij fit op vakantie!

Met een paar simpele trucs en actiepunten kun je je al een stuk energieker voelen tijdens de vakantie. Met deze tien tips van Wendy-expert en personal trainer Kelby Jongen blijf jij fit op vakantie!

1. Sport vroeg

Fit blijven op vakantie is het makkelijkst als je ’s ochtends traint. Als je van plan bent om ’s avonds te trainen, is de kans groot dat je al iets hebt gedronken of dat je gewoon moe bent van de dag. Als je in de ochtend sport, heb je hier bovendien de hele dag profijt van. Je zult je veel energieker voelen.

2. Rustig aan

Zet jezelf niet te veel onder druk. De meeste mensen zijn niet op vakantie om nieuwe records in hun training te behalen. Als je een dag geen zin hebt om te trainen, accepteer dat dan ook. De dag erna heb je ook nog tijd genoeg om in beweging te zijn.

3. Drink voldoende

Op vakantie is het nog belangrijker dat je genoeg drinkt. Zeker als je een wijntje of cocktail hebt gedronken, is het goed om gehydrateerd te blijven. Neem een grote fles water mee in je tas. Als je zin hebt in een lekker smaakje, kun je er ook voor kiezen om fruit in je fles te doen.

4. Eet local

Zoek eens de plekken op waar de locals eten. Dit is vaak lekker en voedzaam. Bovendien is het een mooie ervaring en kun je kennismaken met de plaatselijke cultuur.

5. Kies gezond

Kies in plaats van een softijsje voor een waterijsje. Een waterijsje bevat vaak veel minder calorieën. Waterijs kun je ook gemakkelijk zelf maken. Voor vier waterijsjes heb je 400 gram vers fruit en 200 milliliter water nodig.Snijd het fruit in stukken en stop het samen met het water samen in een blender (of gebruik een staafmixer). Pureer net zo lang tot je een glad geheel hebt. Gebruik extra water als het nog te dik is. Schenk de ijsvormpjes vol en doe ze in de vriezer. Het duurt ongeveer drie uur voor de ijsjes bevroren zijn. Enjoy!

6. Ga voor vers

Neem na je maaltijd lekker vers fruit. Een heerlijk toetje vol met vitaminen! Als je dorst hebt is bijna niets zo lekker als een groot stuk watermeloen. Bij de lokale markt is vaak genoeg vers fruit te scoren.

7. Geniet bewust

Spreek met jezelf af dat je of met het ontbijt gaat genieten en even niet over je eten nadenkt en dan met het avondeten een ‘gezondere’ keuze maakt, of andersom. Hierdoor heb je toch een balans in je eetschema, maar ben je jezelf niet aan het straffen. Genieten en jezelf verwennen is belangrijk in het leven. En al helemaal als je op vakantie bent.

8. Zorg voor balans

Deel toetjes met anderen, neem een kleinerijsjeofvraagomeenhalfje.Zo geniet je, maar behoud je toch balans. En hoe gezellig is het om samen een ijshoorntje te delen?

9. Drink met mate

Drink na ieder glas wijn een glas water. Hierdoor voel je je de volgende dag gegarandeerd beter. Zo drink je langzamer, waardeer je de wijn meer en blijft je vochthuishouding op peil. Ideaal!

10. En mixen maar

Maak een lekkere smoothie. Online zijn tientallen recepten te vinden. Gooi je favoriete fruitsoorten eens in de blender. Het is lekker verkoelend en fris, en bovendien gezond.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF