fbpx

Zo herinner je jezelf om genoeg te drinken

‘Water drinken is gezond’, wordt vaak gezegd. Het vrouwelijke lichaam bestaat voor ongeveer 50% uit water en elke dag verlies je weer een hoeveelheid vocht. Er wordt aangeraden om 2 liter op een dag te drinken, maar dit is niet altijd zo makkelijk als je denkt. Het komt vaak voor dat je door de drukte vergeet te drinken. De volgende tips helpen je herinneren om genoeg te drinken: 

Gebruik een APP

We zijn constant op onze mobiel bezig. Hoe fijn is het als je mobiel je kan helpen herinneren om genoeg te drinken? Dit kan met meldingen in te stellen, maar er zijn ook genoeg apps die precies je vochtinname bijhouden. Een van die handige APP’s is Aqualert, deze APP heeft verschillende functies om te zorgen dat jij genoeg drinkt! Verder zijn Drinkwater en WaterMinder ook goede opties.

Zet altijd drinken klaar

Het halen van drinken kan soms vervelend zijn als je druk bent met werken of in een vergadering zit, dit belemmert vaak om te gaan drinken. Als je standaard een groot gevuld glas voor je zet heb je sneller de neiging om te gaan drinken. Dit zorgt er ook voor dat jezelf herinnert om af een toe een slokje te nemen.

Neem je eigen flesje mee

Als je onderweg bent, aan het winkelen of op je werk; neem een flesje water mee! Hierdoor ben je altijd voorbereidt tijdens situaties waar je niet standaard een glas drinken bij de hand hebt. Zo herinner je jezelf eraan dat je genoeg moet drinken én kom je nooit vocht te kort.

Drink op vaste tijden

Zorg ervoor dat je op vaste tijden wat drinkt. Dit kan bijvoorbeeld als je wakker wordt, tijdens het eten, na het toiletbezoek of als je ‘s avonds op de bank ploft. Bij dit soort vaste momentjes heb je het sneller door als je vergeet te drinken. Daarbij merk je ook sneller dat je dorst hebt omdat je lichaam went aan een bepaalde hoeveelheid water.

Bepaal hoeveel je op een dag wilt drinken

Zet aan het begin van de dag een grote kan met water voor de hele dag neer. Als je een bepaalde hoeveelheid water, zoals één of twee liter, visueel maakt ben je je meer bewust van hoeveel je moet drinken op een dag. Een streven kan hierbij zijn dat de kan met water aan het einde van de dag leeg moet zijn.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF