fbpx

Met deze alternatieven voor water blijf je deze zomer smaakvol gehydrateerd!

Hydratatie is essentieel voor onze gezondheid, zeker wanneer het warmer wordt. In de zomer droogt je lichaam sneller uit, omdat je door de hitte vocht verliest door te zweten. Water blijft de beste dorstlesser, die onze vochtbalans in stand houdt, maar er zijn ook andere drankjes die dit goed doen. Soms is alleen water drinken een beetje saai, dus geven wij je suggesties voor wat alternatieven om deze zomer mee te hydrateren.

Kokoswater

Kokoswater is een heerlijk verfrissend drankje wat vol elektrolyten zit. Het is een bron van kalium, magnesium en calcium. Deze mineralen helpen bij het reguleren van een goede vochtbalans in het lichaam. Bovendien bevat kokoswater natuurlijke suikers die makkelijk door ons lichaam worden opgenomen, wat een ideale keuze maakt voor hydratatie na het bewegen.

Aloë vera-sap

Aloë vera is een hele veelzijdige plant, die niet alleen goed is voor je huid, maar ook voor hydratatie. Het sap van de plant heeft een hoog watergehalte en heeft een ontstekingsremmende werking. Het drinken van aloë vera-sap kan helpen bij het kalmeren van je spijsverteringsstelsel. Zorg ervoor dat je pure, ongezoete aloe vera-sap kiest om de optimale voordelen te krijgen.

Watermeloen sap

Watermeloen is dé verfrissende zomerse vrucht, maar het bevat ook veel water, wat het een goede keuze maakt voor hydratatie. Het sap van watermeloen is zoet en zit vol elektrolyten, zoals natrium en magnesium. Volgens dit onderzoek uit Nieuw Zeeland, zijn deze elektrolyten essentieel voor je gezondheid. Dit is omdat ze helpen je lichaam te hydrateren, belangrijke voedingsstoffen opnemen en afvalstoffen te verwijderen. Watermeloen is ook rijk aan lycopeen, een antioxidant die bijdraagt aan een gezonde huid en hart. Dit maakt watermeloen sap een gezonde en lekkere keuze voor de zomer.

Groene thee

Groene thee is nog een optie om bij te dragen aan je hydratatie gedurende de dag. Het bevat antioxidanten die veel gezondheidsvoordelen bieden. Zo is het goed voor je hart en vaten, kan stress verlagen, en helpt je spijsvertering op gang brengen. Een paar kopjes groene thee per dag zijn dus voordelig voor je hydratatie en algemene gezondheid.

Geef water een vleugje smaak

Je kunt natuurlijk ook gewoon water drinken, maar het wat spannender maken. Dit doe je door schijfjes citroen, komkommer, of bevroren bessen toe te voegen aan je water. Deze ingrediënten geven een lekkere frisse smaak en hebben ook ieder hun eigen gezondheidsvoordelen. Komkommer, bijvoorbeeld, bestaat voor 95 procent uit water, en bevat antioxidanten en vitamine K. Geen slechte toevoegingen dus!



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF