fbpx

Maak je eigen natuurlijke slaapdrankje

Een mooi blauw drankje in de maneschijn… Deze moon milk combineert superfood spirulina met wat sinaasappelsap in een warme, romige kokosmelk zodat je lekker in slaap kunt vallen bij maanlicht.

Slaap is een belangrijk onderdeel van ayurveda en wordt beschouwd als even belangrijk als voeding om een gezonde balans te behouden. Warme melk drinken voor het slapengaan is een traditie waarvan wordt gezegd dat het de emoties en oja’s in balans brengt. Oja is de essentiële energie vanuit je lichaam en je geest die vrijkomt wanneer je  pure en helende voeding tot je neemt. Het idee om warme melk te drinken als slaapmutsjes komt voort uit de overtuiging dat je melk goed kunt verteren als het eerst aan de kook is gebracht, waardoor de moleculaire structuur is veranderd en het voor je lichaam beter op te nemen is

De bereiding van Moon milk kost weinig tijd, en je kunt er goed mee variëren. Ook leuk: Moon milks zien er prachtig uit, dus vergeet er geen foto van te maken voor je feed. Dit keer een recept met spirulina.

Ingrediënten

  • 500 ml ongezoete kokosmelk
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel blauwe spirulinapoeder
  • 1 eetlepel sinaasappelsap

Werkwijze

Verwarm de melk al roerende in een pan, meng de ingrediënten erdoor, haal van het vuur en schuim op. Schenk in een beker en versier het eventueel.

Je hebt vast wel eens gehoord van een blauwe maandag, wat verwijst naar een zeldzame volle maan die maar eens in de zoveel jaar te zien is.
Dit drankje is echt heel erg blauw, door de blauwe spirulina. Blauwe spirulina wordt uit algen gehaald. Dit helderblauwe poeder staat bekend om de hoeveelheid antioxidanten en gezondheidsvoordelen, het verlaagt de bloeddruk en bloedsuikerspiegel, waardoor je ook beter slaapt.

Benieuwd naar meer plantaardige recepten? In het boek ‘Moon milk’ vind je meer dan 100 drankjes!

Moonmilk cover Maak je eigen natuurlijke slaapdrankje

Benieuwd naar een ander moon milk-recept? Lees ook:

Lastige slaper? Probeer dan dit Moon milk-receptWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF