Gezond én heerlijk eten? Kies dan voor deze plantaardige fajita bowl, want zo kan het ook! Met de plantaardige kipstukjes, avocado en quinoa is dit kleurrijke gerecht een echte fiësta. Door het toevoegen van jalapeño peper heeft deze bowl lekker veel pit!
Ingrediënten
- 150 gram quinoa
- 1/2 bouillonblokje
- 175 gram plantaardige vervanging van kip
- 1/2 rode paprika, 1/2 gele paprika en 1/2 groene paprika in reepjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 kleine rode ui, in halve ringen
- 1 avocado, in partjes
- 2 partjes limoen
- peterselie of koriander ter garnering
- 1 jalapeño, in plakjes, optioneel
- olie om in te bakken
- zout en peper naar smaak
Voor de tomatensalsa
- 2 tomaten, in blokjes
- het sap van 1/2 limoen
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- 2 eetlepels peterselie of koriander, fijngesneden
- snufje zout en peper
Bereidingswijze
1. Kook de quinoa met het bouillonblokje volgens de verpakking.
2. Verhit wat olie in een pan, voeg de reepjes paprika, paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en wat zout toe en bak voor ongeveer vijf minuten.
3. Bak in een andere koekenpan de plantaardige kipstukjes met een snuf zout.
4. Meng de ingrediënten voor de tomatensalsa.
5. Verdeel de quinoa over twee kommen en serveer met de gebakken paprika, kipstukjes, tomatensalsa, rode ui, avocado, limoenpartjes, jalapeño en peterselie of koriander.
Een heerlijke plantaardige fajita bowl met kipstukjes en avocado, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan hier voor meer inspiratie.