fbpx

Lastige slaper? Probeer dan dit Moon milk-recept

Ben jij een lastige slaper? Maak dan eens een heerlijke Moon milk voor het slapen. Moon milks komen uit de eeuwenoude Indiase gezondheidsleer Ayurveda. Het idee om warme melk te drinken voor het slapen gaan komt voort uit de ayurvedische overtuiging dat je melk goed kunt verteren als het eerst aan de kook is gebracht. Met de toevoeging van kleurrijke superfoods ontstond een moderne moon milk. Slaap is een belangrijk onderdeel van ayurveda en wordt beschouwd als even belangrijk als voeding om een gezonde balans te behouden.

De bereiding van Moon milk kost weinig tijd, en je kunt er goed mee variëren. Ook leuk: Moon milks zien er prachtig uit, dus vergeet er geen foto van te maken voor je feed. Dit keer een recept met pepermunt.

Ingrediënten

  • 500 ml ongezoete amandelmelk
  • 1/4 theelepel pure pepermuntextract
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • Muntblaadjes, als versiering (optioneel)

Werkwijze

Verwarm de melk al roerende in een pan, meng de ingrediënten erdoor, haal van het vuur en schuim op. Schenk in een beker en versier het eventueel.

Pepermunt staat bekend om zijn kalmerende werking en helpt de spieren te ontspannen. Ook helpt het bij ontstoken spierweefsel en gaat het kramp tegen.  Problemen met de ingewanden? Dit kruid wordt ook al eeuwenlang gebruikt als een verzachtend middel  daartegen. Naast al deze lichamelijke voordelen, helpt het ook om slaperigheid op te wekken. Deze moon milk bevat maar een klein beetje pepermunt, waardoor de smaak niet overheersend is, maar wel genoeg om je te ontspannen voor het slapen gaan.

Benieuwd naar meer plantaardige recepten? In het boek ‘Moon milk’ vind je meer dan 100 drankjes!

Moonmilk cover Lastige slaper? Probeer dan dit Moon milk-receptWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF