fbpx

Loor krijgt haar eigen triatlon: de triatLOOR!

Hannelore Zwitserlood trainde voor de triatlon op 21 juni, maar nu die door de Corona-crisis niet doorgaat, krijgt Hannelore haar eigen triatlon: de triatLOOR! En daarmee is haar motivatie weer terug, want trainen zonder doel is lastig! Deze week ging ze voor het eerst op zondag in haar eentje hardlopen. Ondanks haar angst om te verdwalen en dat mensen iets zouden zeggen van haar dikke billen in haar strakke broek. Het trainen voor de triatLOOR gaat supergoed, Hannelore kan nu al 3 keer 12 minuten achter elkaar hardlopen. 

 

Lees de blog van Hannelore

‘Kijken jullie ook altijd naar de kont van een hardloopster?’ vroeg iemand op Twitter zich laatst af. Ja natuurlijk, luidde het unanieme antwoord. Want ‘die vrouwen trekken toch niet voor niets zo’n strakke sportlegging aan?’ Het was maar goed dat ik deze discussie pas zondagavond zag in plaats van zondagochtend, want anders had ik een nóg langere lijst gehad met redenen-waarom-ik-niet-alleen-durf-te-hardlopen.

Mijn zondagen zijn vaak bepaald geen feestje, want ik heb het gevoel dat ik MOET ontspannen zo vlak voor het begin van een nieuwe werkweek, maar ik zou niet weten hoe. Als moeder vind ik het lastig om tijd voor mezelf te claimen en ik kan niet relaxen op de bank met een boek als ik nog duizend nuttige dingen zou kunnen doen voor het huishouden en mijn gezin. Dat resulteert er meestal in dat ik uiteindelijk het gevoel heb dat deze dag zinloos was, want ik heb niets nuttigs gedaan en voel me toch gestresst. Zelf begrijp ik het ook niet helemaal hoor, maar ondertussen zit ik er wel mee.

Durf ik alleen te gaan hardlopen?

Hoe slim zou het zijn als ik voortaan op zondag ga sporten? Dan doe ik iets nuttigs (want ik word fitter), ik maak door het sporten ‘blije stofjes’ aan én ik heb meteen een uurtje voor mezelf, waarna is alsnog – volkomen verdiend – dat mooie boek eens kan openslaan. Helaas werk ik mezelf ook hierin tegen; er kan immers zoveel misgaan! Ik kan hopeloos verdwalen, want ik heb het oriëntatievermogen van een blinde pinda (zelfs in een winkelstraat  loop ik vaak de verkeerde kant op als ik een winkel uit kom). In een bos kan dat heel verkeerd uitpakken, want ik moet er niet aan denken om dan ‘in the middle of nowhere’ uit te komen en dan mezelf moeten zien te redden met Googlemaps. In gedachten hoor ik de politiehelikopter al rondvliegen ‘op zoek naar een blonde hardloopster die vier uur geleden voor het laatst is gesignaleerd’. Of ik val en breek wat, waarna ik mezelf bloedend het bos moet uitslepen (heus, ik ga regelmatig op mijn snufferd door mijn klunzigheid of omdat ik gewoon te erg afgeleid ben en niet zie waar ik mijn voeten neerzet). Of wat nou als ik de afstand helemaal verkeerd inschat en vijf kilometer verderop aan de andere kant van de stad beland en dan met honger en dorst de lange, barre tocht naar huis moet maken.

Kortom: een indrukwekkende lijst met rampscenario’s, waardoor ik nooit durfde te gaan hardlopen. Zelfs de afgelopen twee maanden niet, terwijl ik wel met Mike regelmatig aan het rennen was. Stom!

Afgelopen zondag was ik weer lekker in mijn eigen rusteloze sopje aan het gaarkoken, tot ik het zat was. Duizend beren op de weg, maar ik zei tegen mezelf: niet zeuren, gewoon doen. Telefoon mee en mijn man beloofde mij te komen redden als het nodig was. Dus daar ging ik!

En wat denk je? Het ging best goed! Vooral tot mijn eigen grote verbazing en bij thuiskomst kreeg ik spontaan applaus van mijn aangenaam verraste man en kinderen. Dat voelde goed! Voor herhaling vatbaar dus. Alleen spookt nu dus de hele tijd door mijn hoofd dat iedereen gaat kijken naar mijn dikke billen, want ik heb niet voor niets die strakke sportlegging aangetrokken. Slik….

Hoe traint Mike Hannelore?

‘Hannelore was best in paniek toen bleek dat de triatlon niet doorging; haar doel viel weg. Dus doen we nu onze eigen triatLOOR, ook op 21 juni. Ik zet een eigen loop- en fietsparcours uit en we gaan ook zwemmen in de buurt en zorg wel dat ze af en toe wordt aangemoedigd langs de kant. We hebben de massa niet nodig om een triatlon te kunnen doen.

Ze gaat de triatLOOR redden

Deze week zijn we begonnen met duurloop. Hannelore heeft inmiddels een goede basisconditie opgebouwd, nu gaat het erom het langere tijd vol te houden, want voor de triatlon moet ze 20 kilometer fietsen, vijf kilometer hardlopen en 500 meter zwemmen. Tijdens de trainingen moet ze nu 3 x 12 minuten hardlopen, met een paar minuten actieve rust ertussen. Het lukte! Hannelore begint het effect van de trainingen echt te merken. Ze houdt het hardlopen steeds beter vol en ze begint er meer plezier in te krijgen, dus het gaat helemaal goed. Ze gaat die triatLOOR zeker redden.

Kijk ook:

Loor gaat ervoor! ‘Ik heb zwakke longen, dus zeker nu moet ik sporten’

Loor gaat ervoor! En Wendy kwam mee trainen

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF