fbpx

Loor gaat ervoor! En Wendy kwam mee trainen

Hannelore Zwitserlood, sidekick bij De 538 Ochtendshow van Frank Dane, traint buiten in het bos door. Hannelore wil op 21 juni meedoen aan een achtste triatlon en wordt daarvoor getraind door Mike van Dijk, de broer van Wendy. Dit keer komt ook Wendy mee trainen. Elke extra trainingsweek is een overwinning voor Hannelore. Deze week lukte het haar zelfs om een kilometer te hardlopen! ‘Ik vond mezelf altijd te dik om te gaan sporten, maar inmiddels ben ik de schaamte voorbij.’

 

Lees de blog van Hannelore: ‘Het gaat niet om slank worden, ik wil fit en sterk zijn’

Schaamte heeft mij er lang van weerhouden om te sporten. Oké, er miste natuurlijk óók een stukje motivatie plus daadkracht, maar het allerergst van trainen vind ik dat je dan tussen de fitgirls staat. Als dikkerd. Want dat ben ik, een dikkerd. Dat vind ik zelf, maar dat vinden ook de BMI-tabellen. Milde obesitas, luidt het vonnis. En dat betekent dat je sneller moe bent tijdens het sporten, omdat je meer meezeult tijdens de training. Je hebt in feite een lijf vol ingebouwde halters, kettle bells en weerstandsbanden. Een lijf dat na iedere sprong hier en daar nog even natrilt. En een lijf dat er in sportkleding al snel uitziet als een gepimpte rollade.

In mijn ogen, tenminste. Want iemand anders ziet gewoon een Hollandse vrouw met hier en daar een spekje teveel, maar wel met een prethoofd, fonkelende ogen en een enorm doorzettingsvermogen. Want niemand heeft mij ooit het gevoel gegeven dat ik niet zou kunnen of mogen sporten. Vroeger durfde ik zelfs niet naar de sportschool, omdat ik dacht dat mensen mij stiekem zouden uitlachen. ‘Moet je die dikke zien, die houdt het nog geen vijf minuten vol! Kijk uit, er is een walvis aangespoeld! En is dat sportkleding of draagt ze een kampeertent?’ Nee, dat mogen mensen niet denken en dus wilde ik altijd éérst afvallen en pas daarna gaan sporten. En als ik dan eenmaal écht genoeg was afgevallen ging ik lekker niet meer sporten, want waarom zou je nog sporten als je toch niet hoeft af te vallen?

Bizarre redenering, hè? Daar ben ik dus klaar mee. Niet zeiken, gewoon aanpakken die handel. Superslank zal ik wel nooit worden, maar fit en sterk zijn is toch veel belangrijker? En ik ben al aardig op weg! Toch was het stiekem wel een klein beetje slikken toen niemand minder dan Wendy van Dijk afgelopen week mee kwam trainen. Mijn trainer, Mike van Dijk, is namelijk haar broer en het leek haar leuk om eens te zien hoe wij dat samen aanpakken.

Even tussen jou en mij; als ik zo’n geweldig lijf had, zou ik nooit meer sporten. Daar blijkt Wendy dus heel anders over te denken, heel verrassend. En niet alleen de term top-lijf, maar ook top-wijf is op haar van toepassing, want het was zó leuk dat ze mee trainde! Had ik niet verwacht, want ik schaam me nog steeds dood als ik over de hei loop te sjokken met mijn dikke kont en rode hoofd. Zeker met zo’n slanke, fitte verschijning naast me. Maar dat vergat ik gewoon. Samen gingen we ervoor en ik begon me zelfs een beetje uit te sloven… Officieel de schaamte voorbij, heerlijk! En alleen dat is al pure winst.

Zo traint Mike Hannelore

‘We gaan elke training een stukje verder, en deze week lukte het Hannelore voor het eerst om een kilometer achter elkaar te hardlopen. Die hebben we gerockt! Het voelde voor Hannelore als een overwinning, en voor mij als trainer ook. Dit zijn de momenten die je moet vieren. Vrijdag trainde Wendy mee. Zij sport altijd al veel en is slank, maar sporten doet ze echt omdat ze zich daar goed bij voelt. Ook Hannelore gaat zich door het sporten steeds lekkerder voelen, dat is uiteindelijk het belangrijkste.’

Trainen volgens de Piramide-training

Mike traint Hannelore volgens de piramide-training. Voor jou ook een goede rentraining! Van 2 naar 5 minuten en dan van 5 naar 2 minuten. Bij de 2 en 3 minuten, 1,5 minuut rust (wandelen) en bij 4 en 5 minuten rennen 3 minuten rust (wandelen). Daarna terug van 5 minuten naar 2 minuten. Dan loop je zomaar een behoorlijke afstand! Probeer het zelf ook eens!

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF