fbpx

Loor gaat ervoor! Zie hoe het Hannelore lukt om langer te hardlopen

Loor gaat ervoor! Hannelore Zwitserlood, sidekick bij De 538 Ochtendshow van Frank Dane, is geen fitgirl maar heeft zichzelf desondanks ten doel gesteld om op 21 juni mee te doen aan een achtste triathlon. Wij volgen Hannelore en delen elke week haar vlogs. Ze wil fitter worden en wordt de komende maanden getraind door Mike, de broer van Wendy. Hopelijk kan het verhaal van Hannelore ook jou inspireren! Bekijk hoe het Hannelore in haar vijfde trainingsweek lukt om steeds langer te hardlopen. Op naar de kilometer! Lees ook haar blog over haar ervaringen tot nu toe.

Lees de blog van Hannelore: Ben ik te oud om het roer om te gooien?

Zitten is het nieuwe roken, hoorde ik laatst. Een statement waar ik nogal van schrok, want als ik kijk naar een gemiddelde dag zit ik minstens twaalf uur lang op een bureaustoel, namelijk op mijn werk bij de radio en in mijn thuisstudio. Tel daar de uren slaap én chillen op de bank bij op en ineens was mij volkomen duidelijk waarom ik mij de laatste tijd zo snel moe en stijf voelde. De laatste paar jaar kwam ik – ondanks allerlei goede voornemens en net zoveel sportschoolabonnementen – niet verder dan gemiddeld één uurtje fitness per week. Oké, ik fiets elke dag een stukje vanwege de kinderen of de boodschappen en we hebben een hond genomen, die ik elke dag een uur uitlaat. De laatste tijd bekroop mij echter steeds vaker het gevoel dat ik helemaal aan het inkakken was. Altijd maar moe, futloos, stijf… Nooit meer sprong ik blakend van de energie uit bed. Spelen met mijn kinderen voelde steeds meer als een verplichting en een dag geen Netflix was een dag niet geleefd…

Vierenveertig ben ik nu, maar als je uitgaat van de slogan ‘je bent zo oud als je je voelt’ kon je daar zo dertig jaar bij optellen. Dit kon zo niet langer! Ik moest het over een andere boeg gooien, het roer omgooien en de knop vinden. Ofzo. Maar hoe doe je dat als je na vierenveertig jaar die andere boeg nooit leuk hebt gevonden, het roer steeds weer vanzelf terugdraait en de knop écht niet te vinden is?

Ik stelde mijzelf een belachelijk doel: een achtste triatlon. Zwemmen, fietsen en hardlopen vind ik namelijk alle drie zó stom dat ik niet kon kiezen en dus doe ik het dan maar allemaal. De pijn verdelen, haha! En pijn doet het zeker, want sjongejonge wat heb ik een spierpijn! Als ik nu van de bank af kom of uit bed stap kreun ik heel hard en ik kom dan al piepend en krakend weer langzaam op gang. Tot grote hilariteit van mijn oudste dochter trouwens. Ik legde uit dat mama veel spierpijn heeft omdat ik zo hard aan het sporten ben geslagen, waarop zij lachend zei: ‘Op jouw leeftijd nog?’ Ja, op mijn vierenveertigste nog, inderdaad.

Je bent volgens mij nooit te oud om te werken aan je gezondheid en conditie. Na een paar weken voel ik mij al fitter en sterker dan ik mij de afgelopen paar jaar heb gevoeld. Pure winst dus al. Tijdens het rennen voel ik mij zelfs soms éven weer achttien! De dag erna voel ik mij dan weer honderd, maar daar lullen we verder niet over, toch?

Hoe traint Mike Hannelore?

Mike van Dijk: ‘Iedereen die begint met hardlopen krijgt in het begin af en toe een inzinking, ook Hannelore. Deze week moest Hannelore eerst twee rondjes rennen, in totaal 500 meter. Door het bos en heuveltje op en af. Dat is zwaar. Maar toen het haar lukte om nog een derde rondje te rennen voelde dat als een enorme overwinning. Voor mij als trainer is het gaaf om te zien als het lukt om een doel te behalen, je gaat elke keer een stukje verder. Na twee rondjes kwam er bij Hannelore een winnersmentaliteit naar boven en het is mooi om te ontdekken dat je vaak veel meer kunt dan je denkt. Hannelore doet het echt supergoed, op naar de kilometer!

 

Lees ook:

Volg Hannelore Zwitserlood op weg naar de triatlon

Lees ook:

Volg Hannelore Zwitserlood op weg naar de triathlon

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF