fbpx

Loor gaat ervoor! ‘Waarom denk je dat ik altijd zwarte kleding draag?’

Loor gaat door en Hannelore Zwitserlood, sidekick bij De 538 Ochtendshow, traint nu voor haar eigen Triatloor op 21 juni. 25 kilometer fietsen, 18 minuten achter elkaar hardlopen: het tempo werd deze week aardig opgevoerd. Ze ging ook nieuwe hardloopschoenen kopen. En dat waren tot haar eigen grote verbazing geen zwarte.  ‘Ik kies dus altijd voor zwart, want zwart maakt slank heb ik mezelf ingeprent.’

 

Lees de blog van Hannelore: ‘Waarom denk je dat ik altijd zwarte kleding draag?’

Twaalf zwarte jurkjes hangen er in mijn kast. Negenentwintig zelfs, als je ook de zwarte jurkjes meetelt met een gekleurd randje, een patroontje of een andere print. Tel daar alle zwarte broeken, leggings, panty’s en vestjes bij op en je begrijpt dat mijn kledingkast objectief gezien wel een kleur-injectie kan gebruiken. Zelfs mijn ondergoed en sokken zijn zwart en – jawel – ook mijn sportkleding, zoals je misschien al was opgevallen.

Uiteraard hèb ik wel kleurrijke kleding. Die rode jurk, die mijn man zo leuk vond toen hij ‘m in de winkel zag. Dat felgroene vest wat  ‘eindelijk  een keer iets anders was’, zoals een vriendin tijdens het winkelen enthousiast uitriep. Of die blauwe spijkerbroek die natuurlijk in geen enkele kast mag ontbreken. Die heb ik dus bijna nooit aan. Alleen in het weekend wil ik nog wel eens kleurrijk voor de dag komen, zeker als ik nergens naartoe hoef. Maar het allerliefst draag ik gewoon altijd zwart.

De belangrijkste reden is dat het slanker maakt. Echt, ik vind mezelf er beter uitzien in zwart. Ooit hoorde ik een cabaretier verkondigen dat al die vollere vrouwen met zwarte kleren ‘eigenlijk dus nog dikker zijn dan ze al lijken’, maar ik heb besloten dat te negeren. Bovendien blijkt uit onderzoek dat mensen met zwarte kleding worden gezien als stijlvoller, machtiger en dat zwart goed is voor elke gelegenheid. Bovendien zie je er minder vlekken op en dat is handig als je twee kinderen en een hond hebt. Je lijkt bovendien nog slanker (want: langer) als je je zwarte outfit afmaakt met een paar zwarte schoenen. Ook daar staat mijn kast vol mee. Dus je begrijpt dat het al een paar maanden lastig te verkroppen was dat mijn ren-schoenen knalblauw met oranje waren. Iew! Iets met uitverkoop, blaren en me iets teveel aantrekken van de verkoper. Tijd om dat recht te zetten, want ik ging afgelopen week nieuwe sneakers uitzoeken.

Ga ik voor stijl of comfort?

Mijn oog viel uiteraard meteen op een prachtig zwart paar, met funky panterprint en subtiel wit randje.  Zo gaaf, ik had ze zelf kunnen ontwerpen! Ze zaten heerlijk vergeleken met mijn oude sneakers, maar dat gold waarschijnlijk voor álle schoenen in de winkel. Mijn renschoenen waren namelijk al zeven jaar oud, waardoor er weinig vering meer over was.

Oke, vooruit, ik trok nog wel een aantal andere paren aan, omdat de verkoper dat zo graag wilde… Maar ik had mijn zinnen natuurlijk allang gezet op die zwarte beauties. Toch bleek een paar paarse schoenen nóg beter te zitten en dat was ook duidelijk zichtbaar aan mijn manier van lopen. Daar wees de verkoper mij op dankzij heuse videobeelden op een of andere ipad. Ik zag het zelf ook. Tsja. Nu moet je weten dat ik eigenlijk nooit schoenen koop omdat ze lekker zitten. Hakken zijn er immers niet voor je comfort en je voeten zijn nooit te dik voor stijlvolle pumps. Ik heb zelfs speciale ‘zitschoenen’, die leuk zijn voor feesten en partijen om alleen mee te zitten, omdat er eigenlijk niet op valt te lopen.

Wat nu? Ga ik voor stijl of voor comfort? Ben ik eigenwijs of verstandig? Het werden…. de paarse sneakers. Het leek het mij in dit éne geval beter om voor de sportschoenen te gaan die overduidelijk het beste passen bij mijn voeten. Nou ja, iets met grenzen verleggen, zal ik maar zeggen. En goed rennen zonder blessures is natuurlijk het allerbelangrijkst.

En Mike? Die koos wel die zwarte. Grr.

Zo traint Mike Hannelore

‘Deze week voerden we het tempo op naar 18 minuten hardlopen, een paar minuten rust en dan weer 2 keer 18 minuten hardlopen. Ook gingen we 25 kilometer fietsen. De training is nu gericht op duursport om Hannelore echt klaar te maken voor de triatlon, daar moet ze immers 20 kilometer fietsen, 5 kilometer hardlopen en 500 meter zwemmen. Hannelore geniet steeds meer van het sporten en wilde deze week een dag na de training weer zelf gaan hardlopen. Maar dat is dan net geen goed idee: na een zware training kun je de dag daarna beter even rust houden om je lijf/spieren de kans te geven om zich te laten herstellen.’

Kijk ook de eerdere vlogs van Hannelore:

Loor gaat ervoor! ‘Buiten sporten geeft juist nu motivatie’

Loor krijgt haar eigen triatlon: de triatLOOR!

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF