fbpx

Loor gaat ervoor: ‘Sporten verbetert je humeur waardoor je minder snel snoept’

Als er een rol koekjes in de kast staat is het toch heel lastig om het bij 1 koekje te laten, vindt Hannelore. De oplossing voor Hannelore: sporten en calorieën tellen. Wil je een paar koekjes eten? Bereken dan eerst hoeveel calorieën je dat oplevert en reken uit hoe lang je moet wandelen/fietsen/zwemmen om die extra calorieën te verbranden. Grote kans dat je dat koekje na het sporten niet meer nodig hebt! Al zal Hannelore altijd chocola blijven eten…

Lees de blog van Hannelore: ‘Zonder chocola kan ik niet leven’

Het is altijd één van de eerste tips voor mensen die gezonder willen eten: haal geen ongezond voedsel in huis. Hartstikke goed advies – mits je in een eentje woont. Of nog beter; als je in je eentje in quarantaine zit tijdens de coronacrisis. Dan laat je alleen maar vers eten bezorgen door de supermarkt-bezorgdienst en kom je niet in de verleiding om dat smakelijke kassakoopje of de vette hamster-aanbieding te scoren. En je hoeft als alleenstaande geen rekening te houden met andere mensen in je huis, die misschien wel één koekje per dag kunnen eten (in plaats van de hele rol zoals jij) en die niet dik worden van één bakje chips ’s avonds op de bank (in plaats van de hele zak). Naast jou. Terwijl jij bij wijze van stil protest woest op wortelen zit te knagen.

In ons huis zijn altijd wel ergens koekjes te vinden. Mijn man kan namelijk wél met mate snoepen en die wil gewoon af en toe een koekje pakken, als hij daar zin in heeft. Moet kunnen. Onze kinderen mogen elke middag rond half vijf één snoepje kiezen uit een grote la, waar een breed assortiment in te vinden is. En dat kunnen onze kinderen dus; één snoepje kiezen. Ook al liggen er nog tientallen andere snoepjes te wachten, je hoort ze er verder niet over.

Snoepen na een rotdag

Ik ken iemand die helemaal zelf tientallen kilo’s is afgevallen, maar dat kostte haar wel bijna haar relatie. Haar man moest de koekjes in huis echt goed verstoppen, want zodra ze wist waar ze lagen, dan kon ze zichzelf uiteindelijk niet beheersen. Dus moesten alle ongezonde dingen letterlijk achter slot en grendel en dan nog ging het wel eens mis…Zo zwaar eetverslaafd zijn de meeste mensen gelukkig niet. Ik niet, in ieder geval. Toch snap ik het wel. Want na die vervelende dag op je werk, een rotopmerking van een collega of die mooie klus die niet doorgaat, kan één koekje toch geen kwaad? Of twee? En voor je het weet heb ik de halve rol achter m’n kiezen. Oeps.

Pure chocola

Maar inmiddels heb ik dé oplossing: sporten en calorieën tellen. Wil je een paar koekjes eten? Bereken hoeveel calorieën je dat oplevert en reken uit hoe lang je moet wandelen/fietsen/zwemmen om die extra calorieën te verbranden. En dan ga je dat eerst doen, waarna je alsnog die koekjes eet. Of niet, want ineens is je humeur al enorm verbeterd en heb je die koekjes helemaal niet meer nodig. Geen garanties, maar het heeft mij al een paar keer gered van een rol koekjes. Wat ook helpt is je ontbijt de avond van tevoren klaarzetten, zo zie je in de vlog van deze week. En je ziet ook dat ik probeer om slimmere keuzes te maken, door bijvoorbeeld maar één soort chocola te eten. Want zonder chocola kan ik écht niet leven!

Zo traint Mike Hannelore

Mike: ‘Hannelore nadert haar doel: de TriatLOOR op 21 juni en de trainingen zijn nu op z’n zwaarst. Drie keer per week trainen we, en die trainingen zijn een combinatie van hardlopen, zwemmen en fietsen, zodat haar spieren getraind raken op de verschillende bewegingen. Ook de krachttrainingen zijn zwaarder. Door al het sporten is Hannelore nu echt fit en ze kan deze zware trainingen nu aan. Je lijf moet daar wel klaar voor zijn, anders is het risico op blessures te groot. En dat wil je niet in de laatste trainingsweken! De laatste week zal ze juist rust moeten houden. We blijven dan wel trainen, maar op een laag pitje. Veel slapen en goed uitrusten is in zo’n laatste week ook belangrijk, zodat ze alles kan geven tijdens de TriatLOOR. Zoals een paard dat na een lange periode wordt losgelaten in de wei en zijn energie kwijt moet.’

Lees ook:

Loor gaat ervoor! ‘Ik heb moeten afkicken van mijn suikerverslaving’

Loor gaat ervoor: ‘De schaamte om mijn lijf ben ik nog niet voorbij’

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF