fbpx

Loor gaat ervoor! ‘Ik heb moeten afkicken van mijn suikerverslaving’

Er was een tijd dat Hannelore Zwitserlood, sidekick bij De 538 Ochtendshow, verslaafd was aan suikers en snelle koolhydraten, met hypnosessies kon ze daarvan afkicken. Maar ze zou graag nog tien kilo willen afvallen en fitter willen worden. Gelukkig is ze goed op weg en kan ze nu al 5 kilometer hardlopen. Op naar de Triatloor!

 

Lees de blog van Hannelore: ‘Hoe dikker ik word, des te ongelukkiger en vermoeider ik ben’

Chocola in de morgen, is een dag zonder zorgen. Sporten hoeft dan niet meer, want dat heeft geen zin omdat je toch al hebt gesnoept. Dan kun je er maar beter een ‘foute dag’ van maken, door nog meer te gaan snoepen en op de bank te blijven liggen. De rest van de week doe je dan weer braaf  en ga je gezond eten en urenlang sporten.

Als je deze redenering helemaal kunt volgen, ben je waarschijnlijk net zo gek als ik, haha! Er was zelfs een tijd dat een chocoladereep er op maandag voor zorgde dat de héle week als ‘verloren’ werd beschouwd en het dieet naar volgende week maandag werd verschoven. Mooie tijden waren dat, haha, geweldig genoten! Maar dat kan nu écht niet meer.

Hoe dikker ik word, des te ongelukkiger en vermoeider ik ben. Begrijp me goed; ik vind dat iedereen moet doen wat ‘ie zelf wil en ik vind volle vrouwen vaak mooier dan fit girls, maar ik voel mij gewoon beter als ik wat minder extra kilootjes heb. Dun zal ik nooit worden en dat past ook echt niet bij mij, maar tien kilo eraf lijkt me heel fijn. En ik wil graag fitter en sterker worden.

De afgelopen jaren was ik echt verslaafd aan suiker en snelle koolhydraten. Witte bolletjes met roomboter en hagelslag, soms wel twee grote chocoladerepen per dag, kaasbroodjes, pasta, glaasje port met kaas en tussendoor koekjes, drop, ijs, chips en nóg meer chocola. Het resultaat? Dertig kilo te zwaar, nul energie en gezondheidsklachten. Het dieptepunt was een chronische blaasontsteking, waardoor ik maandenlang enorme pijn had en nauwelijks sliep. Suiker leek het enige wat mij nog de dag door hielp.

Afkicken

Gelukkig is die periode voorbij en zodra het weer beter met mij ging wist ik dat ik moest afkicken van de suiker. Uiteindelijk heeft een kennis mij met hypnosesessies grotendeels van mijn ongezonde eetgewoontes af geholpen. Afkicken van mijn suikerverslaving duurde een paar weken en dat was zó heftig dat ik mij echt een beetje als een junky gedroeg. Voorzichtig ging ik steeds meer wandelen en zelfs weer een beetje sporten. Een paar maanden geleden heb ik écht een grote stap gezet door aan te kondigen dat ik een 1/8ste triatlon ga doen…

Dus sinds een paar weken betekent chocola in de morgen dat er tóch wordt gesport. Op feestdagen kan ik enorm genieten van snoep en andere ongezonde dingen, want dat vind ik nog steeds gezellig, maar daarna lukt het mij om weer snel terug te schieten in de ‘gezonde modus’. Soms diezelfde dag nog, want vorige week ging ik keihard sporten, ondanks alle lekkere Paashapjes. Genieten zonder schuldgevoel dus! Nou ja, bijna dan, want ik ben er natuurlijk nog niet helemaal.

Zo traint Mike Hannelore

‘Ik ben geen voedingsdeskundige en tegen mijn klanten zeg ik nooit dat ze moeten afvallen of gezonder moeten gaan leven. Het is mijn ervaring dat dit vaak vanzelf gaat, dat zie je nu ook bij Hannelore gebeuren. Als je eerst maar gaat bewegen, dan volgt de rest vanzelf. Ik heb zelf marathons gelopen en toen vroegen mensen vaak: “Vind je het niet jammer dat je geen biertje meer kunt drinken?”, maar als je zo lekker aan het trainen bent en je dagen daarop inricht, wil je het effect niet in het weekend teniet doen. Die behoefte is er op een gegeven moment simpelweg niet meer. Hannelore doet het echt top. Als je bedenkt dat we begonnen met een halve minuut hardlopen en dat ze nu op een vrije zondag gewoon zelf lekker 5 kilometer gaat hardlopen, dat doet mij als trainer zeker goed.’

Meer lezen over hoe Hannelore op weg gaat naar de Triatloor?

Loor gaat ervoor! ‘Waarom denk je dat ik altijd zwarte kleding draag?’

Loor krijgt haar eigen triatlon: de triatLOOR!

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF