fbpx

Loor gaat ervoor! ‘Ik móét mijn kinderen het goede voorbeeld geven’

Hannelore geeft toe dat ze lui is en het liefst de hele dag wil snoepen. Hoe anders is haar man, die houdt van sporten en graag salades en groenten eet (Hannelore dus niet). Maar ze moet haar kinderen het goede voorbeeld geven, vindt ze, dus zet ze door, ook met het sporten. Met succes: Mike verloor zijn weddenschap omdat hij dacht dat Hannelore niet vijf kilometer zou kunnen rennen en traint nu met vlechtjes…

Lees de blog van Hannelore

Mijn kinderen geef ik graag het goede voorbeeld. Ik werk hard, ben ambitieus, durf fouten toe te geven, probeer niet over anderen te oordelen, doorbreek rolpatronen, knuffel veel, enzovoorts. Maar of ik laat zien dat sporten niet alleen gezond, maar ook leuk is? Nou, nee.

Ze zien mij worstelen met mijn weerzin als ik de deur uit moet voor een training, horen mij kermend en kreunend opstaan dankzij de spierpijn en al dat klagen doe ik heus niet alleen als de vlog-camera aan staat. Aan de andere kant zien ze ook dat ik doorzet, omdat ik weet dat het goed voor me is. Dat is sowieso een belangrijke les; niet alles wat goed voor je is hoeft leuk te zijn. Soms moet je afzien en doorbijten om daar later de vruchten van te plukken.

Eigenlijk is sporten net zoiets als groenten leren eten. Je vindt het de eerste keer nieuw en spannend, maar meestal niet meteen lekker. De tweede keer staat het je al wat meer tegen, de volgende vijf keer doe je het tegen heug en meug en pas na een keer of tien ga je het waarderen. Of ga je het misschien zelfs wel lekker vinden. En zo niet, dan lukt het je in ieder geval om te doen, omdat je weet dat je er gezonder door wordt. Ik eet geen groenten omdat ik het lekker vind, maar omdat het goed voor me is. Dat houd ik trouwens een beetje verborgen voor mijn kinderen hoor, anders wordt het zo’n dagelijkse strijd aan tafel. Ze zien mij vrolijk mijn groenten eten, mjammie…

Hoe anders is mijn man!

Dat het ook anders kan, zie ik aan mijn man. Hij vindt sporten leuk en kan slecht tegen niks doen. Lekker zomerzonnetje? Ik lig languit in de tuin, terwijl hij niet stil kan zitten en aan de slag gaat met een hark. Gezellig tv-avondje op de bank? Ik pak een hele bak popcorn, terwijl hij liever vijf keer naar de keuken sjeest voor een piepklein bakje chips. En had ik al gezegd dat hij dol is op groente? Een dag geen sla is een dag niet geleefd, lijkt het wel. Hij kan oprecht genieten van alle groenten en eet ze zoveel mogelijk. Elke dag, bij de lunch en het avondeten. In een restaurant trakteert hij zichzelf op een salade en tussendoor snoept hij wat tomaatjes.

Twee totaal verschillende types dus en dat is duidelijk te zien aan ons postuur, want we zijn samen net Kermit en Miss Piggy. Oké, een deel zal ook wel genetisch zijn, maar hij hoeft duidelijk veel minder moeite te doen om slank te blijven. Het zit gewoon in zijn aard om gezond te leven, terwijl ik lui ben en het liefst de hele dag zou willen snoepen. Dat doe ik niet, want ik wil fit en slank worden, maar tegelijkertijd wil ik dus mijn kinderen het goede voorbeeld geven.

Ze moeten zien dat je jezelf kunt veranderen! Dat kost bloed, zweet en tranen, maar het is het waard. Jij bent het waard! En dus vind ik het helemaal niet erg dat mijn oudste dochter mij stiekem keihard uitlacht als ze haar moeder zwetend en zwalkend voorbij ziet komen hobbelen tijdens het hardlopen. Ook al dacht ik zelf écht dat mijn loopje er heel atletisch uitzag, zo zie je in de vlog van deze week, haha! Ach, laat die kinderen maar lekker lachen om hun moeder, als dat betekent dat ze later ook lachend gaan sporten. En groenten eten.

Zo traint Mike Hannelore

‘Ik had Hannelore beloofd dat ik zou gaan trainen met vlechtjes als het haar zou lukken om vijf kilometer achter elkaar te  rennen. En jawel: het lukte haar en dus deed ik deze week de training met vlechtjes haha. We hebben nog vier weken te gaan tot de TriatLOOR en moeten er nu vol voor gaan. Het is top dat het Hannelore al lukt om vijf kilometer te rennen! Heel knap. De komende week worden de trainingen nog zwaarder, zodat Hannelore straks klaar is voor de TriatLOOR.’

Lees ook:

Loor gaat ervoor: ‘De schaamte om mijn lijf ben ik nog niet voorbij’

Loor gaat ervoor! ‘Ik heb moeten afkicken van mijn suikerverslaving’

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF