fbpx

Loor gaat door: ‘Yes, ik ga hulp krijgen met afvallen!’

Bijna alle diëten heeft Hannelore nu wel geprobeerd, met wisselend succes. Nu ze een kwart Trialon wil halen moet ze echt afvallen. Dat dacht ze wel even te fiksen, maar ze bleek toch al weer aardig suikerverslaafd. Daarom heeft ze nu hulp van Wendy’s personal trainer Kelby Jongen. 

Lees de blog van Hannelore: ‘Alle diëten heb ik wel geprobeerd’

Zelluf doen. Dat waren jaren geleden zo ongeveer de eerste woorden van mijn kinderen, maar ik blijk zelf de grootste eigenwijze troela te zijn. Ik val blijkbaar in de categorie ‘eigenwijze types’, die te koppig en betweterig zijn om hulp te accepteren… Zo was ik ervan overtuigd dat ik inmiddels heus wel weet hoe je moet afvallen. Oké, in áánkomen ben ik nog steeds veel beter helaas, haha, maar wat lijnen betreft ben ik een doorgewinterde ervaringsdeskundige.

Mijn eerste dieet volgde ik toen ik een jaar of dertien was. Ik vond mijn billen te dik, mijn heupen te breed en mijn benen te stevig. (Dertig jaar later kijk ik daar uiteraard heel anders op terug, want ik zou nu een moord doen voor zo’n kontje, die heupjes en die benen van toen.) Mijn nieuwe eetpatroon bestond vooral uit extra bananen. Fruit is gezond, wist ik, maar ik lustte alleen maar bananen. Ik at er dus twee á drie per dag, in plaats van snoep en brood. Eenmaal op de weegschaal wist ik niet wat ik meemaakte: na twee weken was ik twee kilo aangekomen! Exit bananen.

De rest van mijn tienerjaren telde ik calorieën en probeerde ik anders te gaan eten: meer volkoren brood, meer groente en verder vooral van alles minder. Klinkt goed, maar ik sloeg wel een beetje door. Er waren dagen dat ik amper 500 calorieën binnen kreeg en ik werd door mijn klasgenoten ‘de wandelende calorieëntabel’ genoemd, omdat ik van alles precies wist hoeveel er in zit. Gelukkig zag ik uiteindelijk in dat ik nogal obsessief bezig was, waarna ik weer normaal ben gaan eten.

Pas toen ik ging samenwonen ging het echt mis. ’s Avonds gezellig samen met hapjes op de bank, borreltje hier, feestje daar én een man die zegt dat hij hoe dan ook van mij houdt, ook met spekkies. Tel daar een paar flinke persoonlijke drama’s bij op en je begrijpt dat de kilo’s eraan vlógen. Bijna alle diëten heb ik wel een keer geprobeerd, met wisselend succes.

‘Zonder suikers ben ik slapperdepappie’

Echt slank worden, dat heb ik een paar jaar geleden wel opgegeven. Het is goed zo. Natuurlijk zou ik liever een kilootje of vijftien minder wegen, maar ik heb er vrede mee. Dan maar een corrigerend badpak in plaats van een bikini. Ik eet redelijk gezond, ik zit mentaal goed in mijn vel en mijn lijf wordt alsmaar fitter en sterker door het sporten. Maar… zou er nog meer in zitten? Kan ik nóg fitter worden? Nog sterker en nog energieker? Want ook al vind ik sporten nog steeds niet zo leuk, ik merk dat ik er fysiek en mentaal echt van opknap.

Dus besloot ik om na de 1/8ste triatlon nu te gaan voor een kwart, in juni. Mike drukte mij op het hart dat ik dan wel eerst moet afvallen en daar begon ik dapper aan. Miss Dieet ging dit wel even fiksen, want ‘been there, done that’. Dat viel deze keer echter nogal tegen… Ik was inmiddels toch weer gewend aan aardig wat suikers, waardoor het afkicken verrassend zwaar was. Na een paar dagen kreeg ik zelfs wegtrekkers en kon ik bijna niks meer, zo slapperdepappie was ik geworden. Futloos, chagrijnig, een beetje wanhopig zelfs. Blijkbaar was ik helemaal verkeerd bezig, terwijl ik dacht dat ik het zó goed wist.

Dus ik krijg nu hulp, in plaats van alles zelluf doen. Geweldig, maar niet makkelijk voor zo’n eigenwijze troela als ik. Hoe en wat, dat zie je in de vlog van deze week. Inmiddels ben ik op een relaxte manier nieuwe dingen aan het uitproberen en dat bevalt goed! Blijkbaar heb ik toch nog veel te leren als het gaat om gezond eten. En ik heb wonder boven wonder alsnog een bikini gekocht…

Lees ook andere verhalen van Hannelore:

Hannelore gaat van start met haar dieet: ‘Hallo komkommer!’

Loor gaat ervoor! ‘Ik heb moeten afkicken van mijn suikerverslaving’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF