fbpx

Hannelore gaat van start met haar dieet: ‘Hallo komkommer!’

Dag chocola. Dag glaasje port. Dag wit pistoletje met gesmolten kaas. Dag pannenkoeken, pizza en patat. Dag donuts, cappuccino’s en sushi. Jullie waren heerlijk, maar ik ga het nu zonder jullie proberen. De komende maanden kunnen we helaas geen contact hebben, maar misschien kunnen we daarna weer eens een keer afspreken. Niks vasts meer, maar gewoon af en toe een korte ontmoeting. Om mooie herinneringen op te halen. 

Haha, zo’n tekst zou zo op Instagram kunnen! Dramatisch en theatraal. Maar stiekem meen ik het wel, want het afscheid van ‘verboden middelen’ valt me zwaar. Ik ben zo iemand die veel dingen een beetje kan, maar eten, dat kan ik echt als de beste. Maar echt. Je kunt mij midden in de nacht wakker maken voor een complete rijsttafel, een pak koekjes kan altijd in één keer op en als iedereen bijna hijgend tegen de ober zegt dat ze écht geen dessert meer kunnen eten, bestel ik er twee. Of vier, zoals afgelopen zondag, zoals je ziet in de vlog.

Hapje hier, drankje daar

Het is bijna traditie geworden: voorafgaand aan het zoveelste dieet ga ik nog even snel alles eten wat straks niet meer mag. Vroeger probeerde ik dan in een keer zóveel te eten dat ik ontzettend misselijk werd en mijzelf plechtig beloofde om dat nooit meer te doen (burp). Helaas zagen die koekjes er na een paar dagen weer net zo lekker uit als voorheen.

De laatste twee jaar gaat het wel beter hoor, ik maak echt vaker gezonde keuzes. Was zelfs een tijd heel goed bezig met koolhydraatarm eten en helemaal afgekickt van de snelle suikers. Maar ik moet bekennen dat ik in de zomermaanden toch wat meer ben gaan snoepen. Hapje hier, drankje daar, moet kunnen, té lekker om niet van te genieten en ach, dat laatste koekje kan er ook nog wel bij. En weet je, dat kán ook gewoon. Tot op zekere hoogte. En mits je het compenseert met extra bewegen en afwisselt wat meer ‘nette’ dagen. En dan ga ik zeker doen, uiteindelijk.

Kwart triatlon

De komende maanden moet ik echter heel streng zijn voor mezelf. Ik ga vet omzetten in spieren, zodat ik daarna volop kan gaan trainen voor de kwart triatlon. Dat is namelijk écht een serieuze sportieve prestatie, waarbij elke kilo er eentje te veel is. Dus ook al vind ik mezelf prima zoals ik nu ben, ik moet afvallen om dit doel te behalen. Mijn knieën zullen me dankbaar zijn.

Eigenlijk ben ik niet streng, maar juist heel lief voor mezelf door alleen nog gezonde dingen te eten. ‘Houden van’ is grenzen stellen, hoorde ik laatst een opvoeddeskundige zeggen. Juist die grenzen geven houvast en laten zien dat je om iemand geeft. Blijkbaar is het dus tijd om mezelf weer een beetje op te voeden… Hallo komkommer!

Hannelore trainde samen met Mike van Dijk voor de TRIATLOOR. Hun gezamenlijk workouts kun je nog steeds meedoen op ons YouTube-kanaalWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF