fbpx

Loor gaat door: ‘Mooi om andere vrouwen te inspireren’

Na een half jaar vloggen is Hannelore Zwitserlood op alle vlakken de schaamte voorbij. Ze laat alles zien, of het nu gaat over haar strubbelingen om te gaan sporten, botox of de relatie met haar lijf. Het bijzondere is dat ze daar zoveel mooie reacties op krijgt, vindt ze. Nu ze even in een zwart gat zit en niet weet of ze een nieuwe sportieve uitdaging wil aangaan, blijft haar missie in ieder geval overeind: vrouwen inspireren om ook te gaan sporten. Want als Loor het kan, kan jij het ook!

Lees de blog van Hannelore: ‘Ik heb op alle vlakken mijn grenzen verlegd’

Na een half jaar vloggen is het officieel: ik ben de schaamte voorbij. In februari probeerde ik nog zo leuk mogelijk voor de camera te zitten, met geföhnde haren en een verse laag make-up. Drie keer hetzelfde stukje opnemen, want ik keek halverwege een beetje raar in de camera, zei dingen die ik eigenlijk maar beter niet kan zeggen en ziet het er niet net even beter uit als ik probeer mijn buik in te houden?

Het zou een eerlijke vlog-serie worden, had ik mezelf voorgenomen. Dus na een paar keer besloot ik alles gewoon in één keer op te nemen, zonder het zelf terug te kijken. Voor de montage van mijn filmpjes had ik een collega gevraagd – Nikki ‘the videogirl’ – want als ik zelf moet kiezen wat de beste stukjes zijn houd ik niks meer over… Nikki knipt het allemaal moeiteloos en kunstig aan elkaar en weet precies wat leuk is om te laten zien. We hebben afgesproken dat ik zoveel mogelijk opneem en dat zij mij een beetje spaart in de montage, haha! Dus als ik in een pashokje onhandig sta te worstelen met een sport-bh, zorgt zij ervoor dat het geen nipple-gate wordt.

Andere vrouwen inspireren

Na een paar maanden voelt de vlog-camera steeds minder invasief. Ik praat tegen Nikki, maar ook tegen mensen die het straks gaan bekijken. De reacties zijn ontzettend leuk én leerzaam, want wat blijkt? Juist als ik persoonlijke strubbelingen laat zien, die vaak best gênant zijn, krijg ik veel reacties. Vrouwen zeggen dat ze het zo verfrissend vinden om te zien hoe het écht is om te sporten, terwijl je helemaal niet van sporten houdt. Dat je een vreselijke baaldag kunt hebben, maar jezelf dan toch bij elkaar moet rapen, omdat afspraak nu eenmaal afspraak is. Dat je met wat kilootjes teveel er toch voor kunt gaan, ook al voel je je dik en lelijk. En dat dit er voor anderen niet eens zo stom uitziet, maar juist respect afdwingt. Ik hoop vooral dat veel vrouwen – die wel willen sporten, maar het niet doen –  denken: als zij het kan, kan ik het ook! Dat was mijn missie en dat is het nog steeds.

Na een half jaar ben ik inmiddels qua eerlijkheid wel ‘next level’. Kan ik zeggen dat ik de klamme sportkleding van de dag ervoor uit de wasmand heb gevist? Iew! Durf ik te bekennen dat ik met botox in de weer ben? Joh! En mag ik een keer hartstikke kwaad worden in beeld en zichtbaar balen van mezelf? Oei…

Ja, want Nikki heeft het allemaal in de vlog van deze week gemonteerd. En zo blijf ik mijn grenzen verleggen, niet alleen op sportief gebied.

Lees ook deze blogs van Hannelore:

Loor gaat ervoor! ‘Ik heb moeten afkicken van mijn suikerverslaving’

Loor gaat ervoor: ‘Ik heb al mijn hele leven last van faalangst’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF