fbpx

Leer jezelf beter kennen met deze 4 oefeningen van Wendy-expert Toña Wong

Deze tijd van het jaar, waarin we meer van Yang naar Yin gaan, is de perfecte periode om naar binnen te keren en je leven te evalueren. Ben ik tevreden met mijn leven zoals het nu is? Waar heb ik echt behoefte aan? Is er iets dat ik mis? Dit zijn mooie vragen om jezelf te stellen zodat je jezelf beter leert kennen. 

De antwoorden op deze vragen hebben alles te maken met zelfexpressie en dat is eigenlijk waar het voor iedereen om draait. Niet alleen voor jezelf, maar ook binnen je relatie. Want als jij jezelf helemaal tot uitdrukking kunt brengen, ben je het meest gelukkig. Als je niet goed weet hoe dit voor jou geldt, kun je het ook omdraaien door jezelf af te vragen: hoe voelt het als je een baan hebt waar je veel geld mee verdient, maar waar je geen voldoening uit haalt? Of als je een geliefde hebt die jou op handen draagt, maar waar jij niet meer van houdt?

Als je deze voorbeelden doorvoelt, dan kom je erachter in welke momenten van je leven je jezelf kan zijn. Dit zijn de momenten dat je datgene wat je bedacht hebt ook kunt verwezenlijken. Dat geeft zelfvertrouwen en vertrouwen in het leven. Je hebt jezelf dan tot uitdrukking gebracht en straalt van binnenuit. Als je helder hebt, hoe je dit het liefste doet, kun je beoordelen of de relaties en het werk dat je nu hebt daar ondersteunend aan is of niet.

Ik deel graag een aantal oefeningen met je waarmee je kan testen of je relatie de expressie van jou ware zelf bevordert; de oefeningen helpen tevens om dit ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

1. Toon waardering voor elkaar

Je kan waardering voor elkaar tonen door simpelweg de ander een compliment te geven of door iets te doen waarvan jij weet dat je partner dat heel fijn vindt. Misschien voelt dit cliché, maar doe het toch: hiermee vergroot je namelijk het vertrouwen tussen jullie.

2. Dankbaarheidsoefening

Naast de eenvoudige variant van elkaar een compliment geven, kan je een mooie dankbaarheidsoefening doen. Deze gaat als volgt:
1. Ga gemakkelijk tegenover elkaar zitten, zodat je elkaar goed in de ogen kan kijken.
2. Zet een timer naast jullie neer.
3. Sluit dan eerst allebei je ogen en richt je op je eigen ademhaling. Voel hoe je je voelt.
4. Richt dan je aandacht op hetgeen waarvoor je dankbaar bent in je leven.
5. Zodra je gedachten hierover boven borrelen, open dan je ogen en zet de timer op 5 minuten.
6. Vertel in deze 5 minuten waar je allemaal dankbaar voor bent in je leven en betrek hier ook je partner in: ‘Ik ben dankbaar dat jij…’ of ‘ik ben ontroerd door jou als..’
7. Zodra de 5 minuten voorbij zijn sluit je allebei de ogen en draaien jullie de rollen om.

3. Overvloed oefening

Stel elkaar regelmatig de vraag: wat zou je doen als je niet hoefde te werken voor je geld? En wat zou je doen als je voor al je plannen genoeg geld zou hebben?

4. Bewustzijns oefening

Stel elkaar regelmatig de vraag: wat zou je zeggen als jij één minuut spreektijd had om de hele wereld toe te spreken?

Door deze oefeningen te doen, help je elkaar om je bewust te zijn van het grotere geheel waar je deel van uit maakt en de rol die jij daarin kan spelen.

Als je allebei weet wat je missie in de wereld is dan werkt dat enorm goed op de hechting die je als stel kunt aangaan. Als je stil staat bij hoe je de ander kan (onder)steunen bij diens missie, werkt dat enorm verbindend. Het is een sterkere hechting dan die veroorzaakt wordt door seksuele aantrekkingskracht en het allermooiste is, dat deze sterke hechting tegelijkertijd ook de grootste vrijheid oplevert. Als je jezelf tot uitdrukking brengt precies zoals jij dat wil, voel je je maximaal vrij. En als je partner je daarin ondersteunt geeft dit een heel krachtige hechting.

Toña Wong Chung

Toña Wong Chung by JaggerAndJune Leer jezelf beter kennen met deze 4 oefeningen van Wendy-expert Toña Wong

 

Toña Wong Chung is founder van Healing Space, Het Instituut voor Holistische Energetische Ontwikkeling. Al meer dan 20 jaar werkt ze in het Healing Space behandelcentrum als holistisch (relatie) therapeut met Reiki, voeding, verschillende massage vormen, emotioneel lichaamswerk en spirituele coaching.

In 2015 schreef ze het boek “Hoe word ik de beste minnaar van de wereld”, gebaseerd op haar jarenlange ervaring in het begeleiden van koppels op een holistische, energetische manier.

Toña helpt verbinding te maken; met jezelf, je geliefde en de wereld.

Lees ook deze artikelen van Toña Wong Chung:

Wendy-expert Toña vertelt over het Hout element: Woede is in de Chinese filosofie een constructieve kracht

Tips van Wendy-expert Toña om in balans te komen met je metaal element

Waarom je in het najaar extra moet zorgen voor je miltenergie

Het element metaal uit de Chinese geneeskundige zorgt ervoor dat je je nu sneller verdrietig voeltWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF